![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt z internetu, zmodyfikowany przeze mnie, na tworzenie "przyjaznych linków", krótkich linków. Wykorzystuje on plik .htaccess do uproszczenia wygenerowanego linku, ale to chyba nie ważne.
Otóż ten skrypt (po przeniesieniu się z Proserwera na hosting Hostinger.pl) przestał działać. Być może namieszałem coś w tym skrypcie (w między czasie), lub nie wiem co... Skrypt nic nie robi, oto kod:
Sam serwer poprawnie obsługuje mysql i php bo inne skrypty działają bez problemu. PS. Dlaczego skrypt nie chce się wykonać jeśli jedno z pól pozostaje puste i jak doprowadzić do takiego stanu? PS2. Jak zmienić kolor pola 'placeholder'? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz odpowiedź! Konstrukcja jest zła. Jeśli chchesz miec kilka warunków w jednym if wtedy && to jest AND || to jest OR Ten post edytował wlodeq 3.04.2013, 18:59:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz odpowiedź! Konstrukcja jest zła. Jeśli chchesz miec kilka warunków w jednym if wtedy && to jest AND || to jest OR Przeciez konstrukcja jest jak najbardziej poprawna, ba, dziala szybciej niz laczenie AND lub &&. Czyzby tutaj? Najpierw zamykasz polaczenie, a dopiero pozniej przechwytujesz wyniki ![]()
I tak najlepszym sposobem na taki debug jest wyswietlenie sobie '1', '2', itd. w kolejnych krokach wykonywania skryptu. Bedziesz mial jasno i czytelnie napisane gdzie skrypt nie spelnia warunku. A moze '<?'? Ten post edytował artuross 3.04.2013, 19:28:08 -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]()
|
|
zauważyłem, że jeśli do inputa wprowadze fraze która znajduje sie w mysql, to skrypt zwróci wynik, że ten wyraz został już uzyty, jednak kiedy chcę dodać w pełni poprawne dane to nic się nie dzieje. Chyba, że w kodzie w linijce 83.
Wstawimy tekst do wyświetlenia to wtedy zwróci ten tekst. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:10 |