![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam swoją stronę PHP i mam tam system punktów utworzyłem już taką tabelę:
Oraz zrobiłem takie zapytanie
Oraz mam np. link http://www.adres-strony.pl/doladuj.php?id=15&kod=12w31a I teraz skrypt powinnien wyszukać w tabelce 'uzytkownicy' uzytkownika o id 15 oraz w tabelece 'codes' ma wyszukać kod 12w31a i jeżeli w kolumnie aktywuj będzie 0 to wykonują się takie zapytania
Oraz ma się w echo wyświetlić np.
Ale jeżeli w kolumnie aktywuj będzie 1 to wyświetla się takie coś
Ten post edytował Killerek 28.03.2013, 22:52:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 4 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo ja niedowidzę, albo nie napisałeś o co Ci chodzi. Oczekujesz może, że ktoś napisze za Ciebie skrypt, czy zapomniałes przedstawić problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki ale za kazdym razem mi wyskakuje "Konto zostało doładowane." nawet gdy kod jest zly ale i tak nie doladowuje ani nie zmienia na aktywuj='1' Ten post edytował Killerek 28.03.2013, 23:59:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 7.06.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli zapytanie:
nie zwróci błędu to będziesz miał taki komunikat, nigdzie nie inicjalizujesz zmiennej $wynik (wiem ze w PHP nie musisz, ale wtedy nie masz pewnosci ze jest "negatywna", a to może prowadzić do tego że warunek będzie prawdziwy). Jednocześnie jeśli zrobiłbyś osobne sprawdzanie (w osobnej zmiennej) dla każdej kwerendy to możesz wyświetlić/zalogować odpowiedni komunikat o błędzie. Dodatkowo nigdzie nie widzę filtrowania zmiennych przesyłanych od usera, a to dość niebezpieczne... |
|
|
![]()
|
|
Hmmm, męcze się z tym od wczoraj i za kazdym razem jak zmienie caly skrypt to zawsze wynik byl taki sam... Czy moge was prosic o takiego 'gotowca' lub naprowadzic mnie na dobry trop? Dodam ze jestem poczatkujacy...
@refresh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ma ci zmieniać aktywuj na 1 skoro masz
I nie masz nigdzie zdefiniowanej zmiennej $blad, moze dla tego zawsze pokazuje Ci, że jest okej. Pierwszy raz też widzę taki operator , co on znaczy? Ten post edytował BORG 30.03.2013, 12:19:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:07 |