![]() |
![]() |
-Szaztag- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki problem. Skrypt php nie dziala mi na jednej stronie a na drugiej zrobionej do przetestowania tylko file_get_content dziala. Cos jest w kodzie zle ale nie potrafie tego wychwycić.
Temat bardzo zawiły i skrypt napisany baardzo po swojemu ale co znajde w google to aplikuje odrazu ;-) Postaram się wszystko dobrze wytlumaczyć ta strona dziala ok
ten plik jest juz bardziej zagmatwany
wczesniej file_get_contents bylo w petli ale nie chcialo dziala i przenioslem to na sama gore zaraz za <?php ale tez nie dziala... Nie wiem czemu, jakies pomysly? ewentualnie porady w jaki sposob pisac itd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co konkretnie oznacza że nie działa? Podaj komunikat błędu. Być może serwer nie zezwala na pobieranie zdalnej zawartości.
|
|
|
-Szaztag- |
![]()
|
Goście ![]() |
Oto chodzi że niby strona się wyświetla ok i błedu nie ma ale na stronie testowej pojawia się 4 razy strona onetu a na tamtej drugiej nie tzn jakby file get contents nie dzialalo. Dla sprawdzenia zrobilem jkeszcze zapis pobranej strony do pliku i w pliku nic nie ma a na stronie testowej to dziala. Cos jakby w kodzie albo blokowalo albo bylo zle napisane i ani file get content ani curl init nie dzialaja,,,
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz ustawienia allow_url_include
|
|
|
-Szaztag- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale tak jak piszę bez zmieniania na stronie testowej dziala ok a na tej glownej nie dziala. Mam strone postawiona na hostingu cba.pl i nie wiem gdzie ten plik lub funkcje moge znalezc...
|
|
|
-Szaztag- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra powiedzmy ze mam ten blad rozwiazany. Doszedlem do tego ze po kolei kopiowalem tekst i juz jest ok. Gdzie blad nie wiem ale dziala jak chce. teraz kolejny problem
Potrzebuje z mojego serwera X wyslac zapytanie do serwera proxy Y o strone W na porcie 9090. Niestety serwer X obsluguje tylko port 80 i nie wysyla zapytania na port 9090. Wiem ze konstrukcja wyglada mniej wiecej tak
Znacie jakis dobre proxy co mi to obsluzy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:05 |