![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta strona statyczna (kilka podstron) - stąd reguły mod_rewrite były wpisane ręcznie w pliku htaccess, bez zmiennych.
Co chcę osiągnąć: - Przekierowanie 301 podstron: www.adres.pl/podstrona.html --> www.adres.pl/podstrona/ - (czyli usunięcie .html z adresów i dodanie slash na końcu) - Po wejściu na stary adres (podstrona.html) --> automatycznie przekierowuje na nowy (/podstrona/) Wydaje się proste, prawda? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tak jednak nie jest - w pliku .htaccess mam wpisane:
Ostatnia linijka jest dlatego, że wcześniej wszystkie podstrony trzymałem z końcówką .html - jednak do pliku z kontaktem trzeba było dodać PHP i zmienić rozszerzenie na .php - stąd przepisałem ręcznie .php na .html. Wszystko powinno działać, jednak po wpisaniu w przeglądarkę nowych adresów (np. /podstrona1/) - wyskakuje 404... Gdy usuwam "[R=301,L,NC]" z reguły - przekierowanie działa... Co może być nie tak? Może u mnie w cache przeglądarki siedzą starsze ustawienia? PS. W 5. linijce podanego kodu forum automatycznie dopisuje mi HTML - tam jest naturalnie tylko adres, bez żadnego <a href... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Vitoss 19.03.2013, 13:49:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:28 |