![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tak więc zacznę od linku klik. Chodzi mi o ustawienie koloru czcionki elementów które są bez tła w lava menu, a jednocześnie żeby element który ma obecnie tło miał swoją czcionkę. Na chłopski rozmów, po załadowaniu wszystkie elementy mają tą samą czcionkę i jest to nieczytelne. Chcę aby element przy którym obecnie jest tło miało jaśniejszą czcionkę, a elementy bez tła zeby miały odrębną, ciemniejszą i czytelniejszą czcionkę ![]() Liczę na sugestie. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod #menu a { color: #1e3d56; } #menu a:hover { color: #9dc3df; } Czego tu chcieć więcej? Ten post edytował matiit 18.03.2013, 08:56:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby to było takie proste...
zmiana zwykłego znacznika "a" spowoduje zmiane koloru całości (łącznie z przesuwanym tłem) a chce aby ten znacznik pod którym aktualnie znajduje się tło (miał inny kolor), niezależnie czy jest to hover czy nie... Nie zrozumiałeś wgl mojej wypowiedzi. Edit: Bardziej łapatologicznie: ![]() W takiej sytuacji chcę z zyskać taki efekt aby te elementy po za tłem lavy czyli "Dyplomy, Usługi, Artykuły, O mnie, Kontakt" miały inny kolor czcionki, ale żeby ta "Strona Główna" została tak jak jest, i po zmianie elementu ze "Strona Główna" na np. "Dyplomy" żeby cała reszta miała ciemniejszy font, a "Dyplomy" jaśniejszy. Lepiej już wytłumaczyć tego nie potrafię ![]() Edit 2: Okej udało mi się uzyskać pożądany efekt. Wystarczyło dodać wartości koloru czcionki do class "current", która nie była zadeklarowana w cssie. Ten post edytował Przem4S 18.03.2013, 13:10:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:02 |