![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, z którym nie potrafię się uporać, tym bardziej, że jestem laikiem totalnym. Chciałbym wyświetlić określoną informację (skrypt javascript) tylko o określonej godzinie w poszczególne dni. Czyli: Poniedziałek - między 8-16 Wtorek - między 8-16 Środa - między 8-16 Czwartek - między 8-16 Piątek - między 8-16 Sobota - między 8-12 Niedziela - między 8-12 (lub czasami nic) Czy jest na to rozwiązanie jakiś prosty skrypt lub ktoś mógłby pomóc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś pewien że musi to być akurat pisane w JS?
Znacznie lepszym wyjściem jest tu PHP jeśli to jakaś informacja np. o godzinach otwarcia. No chyba, że chcesz aby o 16 bez odświeżania strony zmieniło się na "zamknięte". Cytat (lub czasami nic) a to zdefiniuj.. w programowaniu nie ma miejsca na takie mało konkretne pojęcia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował markonix 8.03.2013, 12:18:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się tym: http://www.w3schools.com/jsref/jsref_obj_date.asp + do tego prosty if/elseif do których stworzysz sobie warunki np.
if ('poniedziałek' && 'hour' >=8 && 'hour' <= 16) { //pokaz cos tam. } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aj przepraszam pomyłka (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Chodz mi o skrypt w php, który będzie wyświetlał mi skrypt w js o określonej porze. W js mam rotujące 2 numery telefonów i chciałbym aby w php wyświetlić je tylko w określonej godzinie danego dnia. Sephirus dziękuję za rozwiązanie za monent sprawdzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował maryjan 8.03.2013, 12:19:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to w echo możesz wyświetlać każdy html czy js więc nie ma problemu.
Chociaż skoro numery już wyświetlane są JSem (bardzo brzydkie i niepraktyczne rozwiązanie) to już tam bym zrobił te warunki. |
|
|
![]()
|
|
markonix serdeczne dzięki za sugestie, z pewnością przydadzą się w dalszej nauce, bo jeszcze jako laikowi ciężko mi logicznie coś takiego rozkminić a tym bardziej rozpisać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Szymciosek rozwiązanie jak najbardziej dobre ale źle na samym początku się wyraziłem, mimo wszystko dziękuję za ekspresową pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) TEMAT DO ZAMKNIĘCIA Rozwiązanie Saphire okazało się miazga! Działa perfect (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jedna tylko sugestia dla osób, które będą go używały jeśli oznaczamy, że dane będą wyświetlane w godzinach od 8 do 16 musimy oznaczyć końcową danę jako godzina 15 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował maryjan 8.03.2013, 13:54:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 05:10 |