|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
W jaki sposób najszybciej i najefektywniej przeszukać 7 tablic o nieregularnej wielkości w celu znalezienia powtarzającego(wspólnego) się elementu?
Ten post edytował Genek 4.03.2013, 22:05:26 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem dokładnie co chcesz zrobić ale tutaj masz wszystko :
http://www.php.net/manual/en/ref.array.php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mój skrypt to wyszukiwarka w katalogu bibliotecznym. Mam 7 pól w formularzu i 7 zapytań, z czego każde zwraca mi ID książek, jeżeli dany warunek jest spełnony(np jeżeli hasło_przedmiotowe jest powiązane z daną książką). Wyniki zwracane są do tablic. W wyszukiwaniu żadne pole nie jest obowiązkowe więc można podać zarówno 7 jak i 1, albo 5, a także każda książka może mieć wielu autorów, albo jeden autor może napisać wiele książek, tak samo z słowami kluczowymi zachodzi relacja wiele do wielu.
W związku z tym mając te N tablic o M wielkości potrzebuję znaleźć najczęściej powtarzającą się wartość/wartości(id książek), które będą odpowiadać wynikom wyszukiwania. Kod:
Na początku jak to pisałem wydawało mi się to możliwe, ale w tej chwili nie jestem do końca pewien czy jest możliwe rozwiązanie wyszukiwania w ten sposób. Ten post edytował Genek 5.03.2013, 18:06:19 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 18:06 |