![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, musze pobrać dane z tego xmla: http://www.gpw.pl/ajaxindex.php?action=GPW...011&lang=PL takie jak: np. ostatni kurs, obecny kurs itp. nie wiem jak się za to zabrać... macie jakiś sposób na to?
Dzięki z góry! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Postaraj się znaleźć lepszą wersję ich WS-u, gdzie dane będą umieszczone w faktycznym XML-u, nie w HTML-u przetransportowanym XML-em. Na pewno takie coś udostępniają.
2. SimpleXML powinno w zupełności tutaj wystarczyć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że jest tylko coś takiego, co podałem - z tego nie da się jakimś sposobem tego wyciągnąć? ;/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/pl/book.xml.php
Można zastosować str_explode( </tr> ) i wykasować <tr>, </tr>, później to samo z <td> Ten post edytował toaspzoo 24.02.2013, 13:34:16 -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
no ok.. mogę przecież od razu strip_tags() uzyc.. ale jak to pozniej do zmiennej php przypisac?
no ok.. mogę przecież od razu strip_tags() uzyc.. ale jak to pozniej do zmiennej php przypisac? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Najpierw explodem, żeby wrzucił do zmiennej tablicowej wszystkie <tr>, potem usuwasz tylko <tr> i </tr>,
następnie to samo robisz z <td> -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
ooo, dobry pomysł
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie udostępniają swoich danych inaczej, powinieneś:
1. Przy pomocy SimpleXML odczytać zawartość elementu HTML. 2. Przy pomocy parsera HTML (np. DOM) możesz operować na otrzymanym fragmencie źródła. Na pewno wygodniejsze i solidniejsze rozwiązanie niż bawienie się z explode. |
|
|
![]()
|
|
znalazłem nowy xml, jest zrobiony tym samym sposobem, co poprzedni, tylko ma wiecej akcji..
http://www.gpw.pl/ajaxindex.php?action=GPW...e&tab=wig20 proszę podpowiedzcie coś jeszcze z tym DOM'em
i jak wyciągnąć jakieś dane jakiejś akcji? czytałem manuala, ale niewiele zrozumiałem... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:55 |