![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam plik z kodem HTML w którym znajdują się znaczniki np. {linki} {archiwum} {ksiega} ... chciałbym ten plik includować do strony php lecz przed zaincludowaniem zmienić powyzsze znaczniki na polecenia php require("linki"); itd... czy ktoś mógłby mi powiedziec jak to zrobić? myslałem nad str_replace ale aby skorzystac z tej funkcji musze miec do jakiejś zmienej przypisaną zawartosc pliku... i tutaj pojawia się problem... a moze macie inne pomysły? z góry dziekuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko było by spoko gdyby nie... Fatal error: Call to undefined function: file_get_contents()
![]() i co teraz? moze błąd w druku? Pozdrawiam, i prosze o pomoc;) Ten post edytował Czechu 25.09.2004, 19:35:50 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to oznacza ze zdecydowanie powinienes upgrade'owac twoja wersje php - bo musi byc nizsza niz 4.3.0...
jesli zas nie mozesz tego zrobic to zrob tak: lub cos takiego... -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko właśnie nie pamiętam jaka funkcja odpowiadała za wykonanie kodu zawartego w stringu...... btw. kiedyś napisałem taki prosty system tpl ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat zdecydowanie nie Pro.. przenoszę.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
moja wersja php to 4.1.2 , a to dlatego ze ludzie którzy prowadzą servery lustrzane z pakietami debiana (np. security.debian.org) juz od dawna nie udostepniali nowszych stabilnych wersji php, i nie ma jak zainstalowac tego przez apt-get , a zwyczajnie nie chce mi sie motac z tym wszsytkim.
wracajac do sprawy....
a wynik.... Fatal error: Call to undefined function: ob_get_clean() ![]() Ten post edytował Czechu 25.09.2004, 20:23:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc, ostatni podany kod php jest prawidłowy, plik ładuje się do zmiennej , znaczniki {} zamieniają sie na require ale...... nic poza tym... polecenia require nie wykonują się tylko pozostają w tekscie jako tekst w dodatku niewidoczny (widoczny tylko w podglądzie źródła)
co mozna na to poradzic? ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zapisac ten plik i go uruchomic... a co do php to twoja wersja jest na prawde stara - zdecydowanie zalecalbym ./configure && make && make install na ostatniej stabilnej wersji...
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
cóz... wszystkie porady pomogły, ale zadna z osobna nie była dla mnie dobra:)
zebrałem wszystko do kupy i zrobiłem w koncu to o co mi chodzi... mianowicie a panelu edycyjnym zastosowałem...
natomiast w pliku index.php po prostu Kod include main; moze troche kombinowania jest... ale efekt koncowy jest taki jaki chciałem.. czyli wszystko działa poprawnie:) jesli macie jakies pomysły na usprawnienie powyzszej metody, byłbym wdzięczny:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:06 |