![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem zapytać jak technicznie wykonać tło po obu stronach strony tak aby nie rozciągało paska na dole.
Mam po środku top i chciałbym je polączyć z tłem niezaleznym po obu stronach jakich parametrów użyć css ? Będę musiał chyba dwa divy utworzyć z prawą stroną i lewą? (IMG:http://s18.postimage.org/mwkgrkcyh/image.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć multiple background, nie wiem co chcesz osiągnąć, ale pewnie o to chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć multiple background, nie wiem co chcesz osiągnąć, ale pewnie o to chodzi. Można tak, ale w sumie to wystarczy zrobić wrapper jako tło co sprawi, że będzie można ustawić jakie sie chce divy na tle nie zależnym jak kolega napisał wczesniej, a w tym przypadku left|top|right. W pliku css ustawiasz:
I później ustawiasz sobie divy jak chcesz i oczywiście musisz odpowiednio zdefiniować wrapper. Mam nadzieję, że o to chodziło |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowo mam
css
To jak mam użyć tego #wrapper bo jakoś nie wychodzi mi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obrazek to obrazek, tło to tło
|
|
|
![]()
|
|
TO jak inaczej mogę to rozwiązać ? Dodam że w tym polu po środku jest silder obrazki się same genererują zmieniają tylko zależy mi aby tlo prawe i lewe obok tego sildera było połączone?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedstawiłeś "białą kartkę". Jaki ma być efekt końcowy? Tło lewe i prawe to ten sam kolor? Diabeł tkwi w szczegółach, których nie podałeś. Dlatego też wskazówki kolegów są adekwatne do Twojego zapytania i szczegółów, które (nie)podałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Przedstawiam drugi rysunek po srodku jest silder chciałbym połączyć elementy z prawego tla do prawej strony sildera tak samo z druga stroną.
(IMG:http://s11.postimage.org/i9xlulxyb/image.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:23 |