![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie pytanie, a zarazem prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jakie są podstawowe konstrukcje programistyczne w języku PHP oraz jakie cechy są charakterystyczne języka PHP ? Jakbyście mogli podajcie również jakiś przykład takiej konstrukcji.
Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Grzesiek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakiś opis po polsku? bądź coś bardziej dla człowieka zielonego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurs php.
Wpisz w google. Na pewno opiszą jakieś podstawy itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze co to znajdź jakiś kurs php czy książka ewentualnie źródła chomikuj.
Po drugie jak przeczytasz to radzę porobić proste programy i czytać regularnie ten dział. Po trzecie znajomość C++ lub C, ułatwia ci zrozumienie tego języka. A żeby zacząć php musisz cofnąć do html oraz css i poznać podstawy tych języków. Ten post edytował luke18dg 20.02.2013, 00:19:16 |
|
|
![]()
|
|
a czym są te podstawowe konstrukcje? Chodzi o te instrukcje, if, else, switch, echo czy o coś innego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od punktu widzenia. Dla każdego podstawa trochę inaczej brzmi. Ale najważniejszymi, rzeczami jest operowanie na zmiennych, definiowanie stałych, pętlę, instrukcję warunkowe, tablice i funkcję.
LINK Polecam ten link, ponieważ w miarę prosto tłumaczy podstawowe rzeczy, ale także są przykłady do możliwego wypróbowania. Jeśli u ciebie cienko z językiem angielskim, najlepszym rozwiązaniem tej sytuacji będzie jakaś książka np z Helionu. Ja poznawałem jeżyk poprzez książkę "PHP Praktyczne wprowadzenie" - O`Reilly. Jest to dobra książka,gdy człowiek już ma znajomość języka C lub C++. Ten post edytował luke18dg 20.02.2013, 16:36:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:47 |