![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)Jak zrobić by przez ten formularz logować się na stronie korzystając z userów z phpBB2
2)Jak zrobić by user niezalogowany miał ten powyższy formularz a zalogowany "Witaj <b>nick</b>!" 3)Jak zrobić by jak się wpisuje haslo nie bylo widac to co wpisujemy tylko * 4)Jak zrobić by index.php strony utrzymywał sesje phpBB 5)Jaki kod wkleić by w tym miejscu do kod wklimy była lista osób on-line Jeżeli to ważne http://www.costam.pl/ - to jest adres strony http://www.costam.pl/forum - to adres forum. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy poszukać odpowiedniego moda/skryptu
kiedys go mialem ale juz nie mam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) moze na www.phpbb.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)Jak zrobić by przez ten formularz logować się na stronie korzystając z userów z phpBB2
2)Jak zrobić by user niezalogowany miał ten powyższy formularz a zalogowany "Witaj <b>nick</b>!" dodaj gdzies w page_header.php
a w szablonie
[edit] nie out tylko in ;p 3)Jak zrobić by jak się wpisuje haslo nie bylo widac to co wpisujemy tylko *
4)Jak zrobić by index.php strony utrzymywał sesje phpBB na poczatku daj:
5)Jaki kod wkleić by w tym miejscu do kod wklimy była lista osób on-line skopiuj co trzeba z page_header.php i viewonline.php Ten post edytował Dabroz 24.09.2004, 15:45:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Dabroz @ 2004-09-24 13:41:58) 2)Jak zrobić by user niezalogowany miał ten powyższy formularz a zalogowany "Witaj <b>nick</b>!" dodaj gdzies w page_header.php
a w szablonie
4)Jak zrobić by index.php strony utrzymywał sesje phpBB na poczatku daj:
Chyba się nie zrozumieliśmy mam strone w katalogu głównym a forum jest w podkatalogu forum i chce na tej stronie w katalogu głównym zrobić to o co pytałem w pierwszym poście :!: A na stronie nie mam czegoś takiego jak page_header.php. I co z tym zrobić? Czy wystarczy includowac pageheader.php do pliku index.php na stronie(w katalogu głównym)? Za dotychczasową pomoc serdecznie dziękuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatku kazdego pliku ktory ma wspolgrac z forum daj [jezeli forum jest w /forum]
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Dabroz @ 2004-09-24 14:19:36) na poczatku kazdego pliku ktory ma wspolgrac z forum daj [jezeli forum jest w /forum]
Jak dam ten fragment to muszę jeszcze dodać ten kod z punktu "4)Jak zrobić by index.php strony utrzymywał sesje phpBB" :?: czy sam zacytowany kod wystarczy :?: |
|
|
![]()
|
|
Cytat(gosciu99 @ 2004-09-24 16:28:49) jak dam ten fragment to muszę jeszcze dodać ten kod z punktu "4)Jak zrobić by index.php strony utrzymywał sesje phpBB" :?: czy sam zacytowany kod wystarczy :?: to jest ten sam kod, tylko ze zmienione jest root_path z ./ na ./forum/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
Teraz czy ten kod jest poprawny:
1)Czy jak dodam switch_user_logged_out to ten fragment zobaczą tylko niezalogowani userzy? 2)I jeszcze jedno jak dodam
do peges_header.php to nie muszę nigdzie includowac pages_header.php tylko wystarczy, że dodam ten kod utrzymujący sesję php :?: EDIT: NIE DZIAŁA (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) !!! dodałem co trzeba do page_heade.php i dodałem wszystko co zostało mi wyżej podane i nie działa działa: ->system logowania userów (ten formularz) ->podtrzymywanie sesji phpBB (strona generuje mi się o 2 sec. wolniej czy to normalne?) Nie działa: -->pokazywanie "Witaj nick!" pokazuje wszystkim i zamiast nick jakaś zmienna czy coś takiego tyle błędów na razie zauważyłem jak je naprawić :?: Ten post edytował gosciu99 24.09.2004, 18:07:45 |
|
|
![]()
|
|
Nie działa:
-->pokazywanie "Witaj nick!" pokazuje wszystkim i zamiast nick jakaś zmienna czy coś takiego tyle błędów na razie zauważyłem jak je naprawić Korzystasz z systemu szablonów? |
|
|
![]()
|
|
mam zwykły dokument html z wsadzonymi w to skryptami php (rozszerzenie pliku to oczywiscie *.php) i ten plik na środku includuje działy (chyba nieistotne ale podaje) i w katalogu forum mam forum phpBB i chciałbym by na stronie mogli się logować userzy z phpBB z żadnych szablonów nie korzystam.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a jak zrobię podobny skrypt tylko, że z session_logged_out to wtedy ukryję dla zalogowanych formularz logowania :?:
EDIT: session_logged_out nie działa! szczegóły są w temacie obok kilka problemów ze skryptem. Ten post edytował gosciu99 25.09.2004, 14:50:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:58 |