![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak jak w temacie. Jak mogę zrobić potwierdzenie wysłania wiadomości z formularza kontaktowego? Przygotowałem taką grafikę, żeby zobrazować to o co mi chodzi. ![]() Proszę o pomoc i pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro pojawia Ci się biała strona to znaczy, że Twój formularz wysyła dane do innej strony w tradycyjny sposób - bez AJAX.
Średnio ładnie ale w dosyć prosty sposób możesz zrobić tak: 1. Formularz wysyła się na stronę gdzie teraz. 2. Z tej strony przekierowujesz z powrotem z dodatkowym parametrem GET. 3. Wyświetlasz na stronie swój komunikat jeżeli masz ten parametr. W tej wersji bez JS się nie obejdzie bo i tak musisz oskryptować przycisk "powrót". Ładniejsze ale trudniejsze: 1. Zmieniasz na AJAX. 2. Kiedy success wywołujesz okienko (szukaj pod określeniem dialog box). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest mozliowść, zeby zamiast napisu: Wiadomość wysłana!, żeby przechidzł na stronę którą stworzę i będzie to ładniej wyglądało niż zwykły napis?
Albo po wysłaniu wiadomości, żeby napis Wiadomość wysłana pokazywał sie pod, nad lub zamiast buttona Wyślij? Która z tych opcji jest wykonalna i łatwiejsza do wykonania? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Która z tych opcji jest wykonalna i łatwiejsza do wykonania? Obie są łatwe. Przekierowanie robisz za pomocą header -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Proszę o dokładniejszą pomoc:(
formularz na stronie: plik form.php
Ten post edytował master89 9.02.2013, 13:22:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I z czym masz problem? Z chwilą poprawnego wysłania formularza w php, robisz przekierowanie. Jak chcesz to zrobić w ajax, to dokładny opis masz w dokumentacji http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ i przykładach.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
W tym, że nie znam się na PHPie. A tym bardziej na Ajaxie. Byłbym wdzięczny jak mógłbyś mi pomóc rozwiązać ten "problem". Bo nie wiem jak to zrobić.
pozdraiwam |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązanie już padło, pomyśl trochę.
Zamień 49 linijkę na header i gotowe. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
header("contact.html');
![]() nie wiem jak dziala header... możesz mi powiedzieć co muszę zrobić zeby przechodziło na podstronę contact.html?? z góry dziekuję! |
|
|
![]()
|
|
Tak, z tym że musi być tak jak tam opisali.
cholerne parsowanie kodu, psuje efekt na forum. Ten post edytował !*! 9.02.2013, 13:35:41 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
A teraz chciałbym wstawić do tego linka
odnośnik do miejsca na stronie. Jak to się robi? Wiem, że w html wstawia się . A w phpie? Chyba ze mogę ustalić domyslne przechodzenie do miejsca na tej stronie? |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem pytania.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kotwice?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No to odnośniki kotwic w header są analogiczne do normalnych linków.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Co ma przekierowanie do błędów bazy danych...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Zacytuj drugie zdanie i zupełnie zmienia się kontekst.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:28 |