![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z menu rozwijanym tzn jak mające kursorem to znika. Nie wiem co jest w kodzie zle. Forum z menu to http://silenthunter.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Na stronie jaką podałeś nie ma danego kodu, co się z nim stało?
2. W sieci na prawdę jest wiele tutków do robienia menu. 3. Masz zainstalowanego firebuga? -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
12 linijka <!-- IF S_USER_LOGGED_IN --> menu dostepne tylko dla zalogowanych ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to może wypadało by go udostępnić dla każdego? A jeśli nie to chociaż udostępnić jakieś dane do logowania...
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Menu pobierz podaje testowe konto : pawel21 hasło : test1122
Chodzi dokładnie o ta linijke : Moze inne id trzeba dać ? Na smartphonie nie znika a na pc tak? |
|
|
![]()
|
|
U mnie całość działa, a u Ciebie może być problem taki:
Gdy najdziesz na "mapy shpd" menu się rozwija, i zanim znów najdziesz na pole z rozwiniętym menu to pomiędzy 1 a 2 elementem masz wolną przestrzeń, która jest traktowana tak jak byś zjechał kursorem z menu - więc znika. Spróbuj bardzo szybko przenieść kursor z opisy "mapy shpd" na rozwiniętą listę. Rozwiązanie jest dość proste, musisz powiększyć pole aktywne dla przycisków, najlepiej menu tworzyć na listach a w środku a, li powinno nie zawierać deklaracje nt. wysokości elementu (i szerokości jeśli nie jest to wymagane też), a rozciągać powinieneś je a, dodaj style dla a display:block i padding (nie margin), a samo ul niech ma wysokość całego menu, a <a> padding taki by umieścić tekst równo na środku i rozepchnąć li tak by pokrywało taką samą wysokość jak ul. Mam nadzieję że dasz radę ogarnąć co napisałem. ![]() -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Nie trybie ani w ząb. Najlepiej mi to rozpisz jak możesz ?
Osobiście tego sam nie robiłem kumpel. Ja tylko skopiowalem z pierwszego menu i dodalem linki ![]() Ten post edytował S21 4.02.2013, 23:06:50 |
|
|
![]()
|
|
http://d.pr/i/o7ko
Zaznaczyłem Ci obszary aktywne menu, po zjechaniu z których menu się schowa, a jak próbujesz przejść z zakładki już na listę to masz właśnie taki pusty obszar. Ps. pod jaką przeglądarką masz ten problem? I ZAINSTALUJ SOBIE FIREBUGA JAK KORZYSTASZ Z FF!! Ten post edytował ShadowD 4.02.2013, 23:07:32 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
FF ale Mapy SHPD nie znika mi?
|
|
|
![]()
|
|
Może jeszcze raz opisz problem...
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Problem jest w sekcji menu pobierz?
Hm.... Mapy SHPD działają super tylko Pobierz mi sie chowa. Mylę ze złe skopiowalem kod i uciolem sekcje kodu. |
|
|
![]()
|
|
Tak jak pisałem wcześniej jest dziura pomiędzy przyciskiem a listą gdzie jak wpada kursor menu się chowa (tak jak zjechał byś całkowicie z menu).
Firebug i popatrz sobie jak to wygląda (zaznacza Ci na niebiesko granice elementu). Ps. w MAPAC nie ma tego problemu bo korzystasz z innego kodu który ma opóźnienie z chowaniem (z wyświetlaniem też) i dlatego dajesz radę przejechać tak szybko kursorem. Ten post edytował ShadowD 4.02.2013, 23:22:38 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Ja to myśle ze cos za dużo uciolem. Ale sprawdze jutro fire bugiem
![]() To jak mam to teraz opóźnić ? |
|
|
![]()
|
|
Po 1 polecam kurs html i css. Po dwa nie korzystaj z 2 innych kodów do menu lub sprawdź czy przekopiowałeś całość. Po trzecie jak się nie znasz i nie chcesz namieszać to lepiej dać komuś na piwo...
Nawet jeśli zrobisz opóźnienie to masz poważny problem z dziurą pomiędzy menu a listą ![]() -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 11:17 |