![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zastanawia mnie jak wykonać taki background - http://swedishseasons.com/ Niezależnie jaka jest rozdzielczość i oddalenie/przybliżenie w opcjach przeglądarki zdjęcie zachowuje cały czas swoje stałe proporcje. Za pomoc z góry dzięki:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zdjęcia jakiej rozdzielczości i wielkości max proponujesz wrzucać ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://vegas.jaysalvat.com
Polecam i nie raz już polecałem tą bibliotekę tutaj. Jeśli chodzi o wielkość fotek to proponuję fulhd ~1900x1060 sprawdź sobie dokładnie, tylko ogromne wyjątki mają monitory z większą rozdzielczością, a nawet jak ktoś ma większy monitor to upakowanie pixeli jest tak duże, że nie powinno być wielkich strat na jakości. Dodam że bardzo ważnym jest dobranie odpowiedniego zdjęcia, takiego z brakiem gradientów przechodzących np. z zielonego jasnego w zielony jaśniejszy minimalnie - tak by po zoptymalizowaniu grafiki nie wyszła sieczka lub przeskoki w kolorach, a optymalizacja takiego tła powinna być największa jak to jest możliwe bez znacznej straty na jakości. Mimo że internet 3mb to prawie norma to zdjęcie 3mb będzie się na takim łączu wczytywać 10 sekund, więc sensowną normą było by dojście do wyniku 1/2 mb. |
|
|
![]()
|
|
Wygląda extra, ale mam problem z instalacją. Poza moją treścią w body są jakieś divy? Bo czytam dokumentację ale tylko js widzę, ale nie trybi.
Ten post edytował Darekxp 4.02.2013, 23:06:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Js i css tylko, całość pod bodu się podpina.
Zobacz w firebug jak wygląda kod i czy coś się dodało do body, jak nie spróbuj:
I upewnij się czy na pewno podajesz dobre linki do biblioteki i css. |
|
|
![]()
|
|
ścieżki są ok, patrzę w kod, sprawdzam różne rzeczy, pliki istnieją, ale nadal białe tło...
|
|
|
![]()
|
|
Daj to gdzieś live.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 10:11 |