![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
buduję panel aukcji allegro
i utknąłem na linkach do wyświetlonych w panelu aukcji miniatur potrzebuję podlinkować miniatury aby po kliknięciu na wybraną przechodziło do tejże aukcji w jaki sposób pobrać link do aukcji z allegro WebApi Ten post edytował pafeu 1.02.2013, 23:13:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 26 Dołączył: 13.09.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz numer aukcji, a link sobie generujesz jako show_item.php?item=nr_aukcji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak - ale zaćmienie miałem (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) masz "pomógł"
dla potomnych podam jak podlinkować miniaturę w panelu aukcji allegro
mam jeszcze jedno pytanie jak pobrać ilość wystawionych aukcji? sam sobie odpowiem paginacja / stronicowanie czy ma ktoś może jakiś prosty kod do podzielenie wyników na strony? Ten post edytował pafeu 1.02.2013, 23:36:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro wyniki są tablicą to w czym problem? Wyświetlaj aukcje pętlą (np. for czy czym tam chcesz) i GET'em przekazuj od którego elementu ma być pokazywana część aukcji.
|
|
|
![]()
|
|
w Allegro WebApi trzeba zastosować limit i offset
niestety nic w internecie na ten temat nie znalazłem może ktoś wie coś na ten temat?
przyjmijmy, że mam 100 aukcji do wyświetlenie jak zmienić powyższy kod? Ten post edytował pafeu 3.02.2013, 00:36:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 26 Dołączył: 13.09.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja doGetUserItems pozwala na podanie parametru Offset i Limit, zatem zachowuje się dokładnie tak samo, jak choćby polecenie LIMIT w MySQLu. Twój przykład pochodzi z dokumentacji webapi, gdzie ta funkcja jest dokładnie omówiona -> http://allegro.pl/webapi/documentation.php...03#method-input
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw pobierasz łączną ilość aukcji, następnie dzielisz przez limit, który ustawiłeś dla metody doGetUserItems - załóżmy 25. Później pętla i zabawa z zwiększaniem offset o + 1. Jeżeli planujesz odpalać skrypt cyklicznie, to polecam napisać sobie w miarę konkretną obsługę błędów. Praca z api allegro nie będzie takim koszmarem.
|
|
|
![]()
|
|
wystrugałem taki kod - niby działa dobrze ale nie do końca jak przejdę do ostatniej strony z wynikami do wyświetlenia to jeżeli na tej ostatniej stronie wyświetli się np.:2 wyniki a $limit=5 to dalej wyświetla 3 błędy zamiast brakujących wyników do wyświetlenia Notice: Undefined offset: 2 in C:\wamp\www\panel-aukcji-1-test-stronicowania\index.php on line 76 Notice: Trying to get property of non-object in C:\wamp\www\panel-aukcji-1-test-stronicowania\index.php on line 76 Notice: Undefined offset: 3 in C:\wamp\www\panel-aukcji-1-test-stronicowania\index.php on line 76 Notice: Trying to get property of non-object in C:\wamp\www\panel-aukcji-1-test-stronicowania\index.php on line 76 Notice: Undefined offset: 4 in C:\wamp\www\panel-aukcji-1-test-stronicowania\index.php on line 76 Notice: Trying to get property of non-object in C:\wamp\www\panel-aukcji-1-test-stronicowania\index.php on line 76 @ maskuje ten błąd ale czy to dobrze? Czy taki kod jest poprawny? A może można to zrobić lepiej? Z powodu braku odpowiedzi rozumiem, że to co zrobiłem jest dobrze zrobione i nie można tego zrobić lepiej. No dobrze to mamy panel aukcji allegro wyświetlający nasze aukcje na naszej stronie www. Ale w takiej postaci nie możemy go wstawić do naszych aukcji na allegro. Domyślam się, że muszę teraz skorzystać z GD aby pozamieniać wszystko na bitmapy. Czy dobrze myślę? Jak się do tego zabrać? Ten post edytował pafeu 6.02.2013, 01:21:13 |
|
|
![]()
|
|
Źle robisz. Sprawdź najpierw czy te wartości istnieją i jeśli nie, to przerwij pętle albo oblicz najpierw, ile powinna wynosić ostatnia pętla.
Ja panel allegro robiłem tak, że wstawiałem po prostu: Kliknięcie na link przekierowywało do skryptu, który na podstawie parametru, pobierał link aukcji i robił przekierowanie, a obrazek generował się też przez plik php jako jpg. Ten post edytował sabat24 10.02.2013, 00:46:39 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat @ maskuje ten błąd ale czy to dobrze? Nie masz maskować, tylko go wyeliminować. Co masz w pierwszej części mojej odpowiedzi, jak to wyeliminować. |
|
|
![]()
|
|
Nie masz maskować, tylko go wyeliminować. Co masz w pierwszej części mojej odpowiedzi, jak to wyeliminować. postawiłem taki warunek:
i wygląda na to, że teraz jest dobrze - chyba. Teraz chcę panel przerobić tak aby było możliwe wstawienie do aukcji na allegro. Allegro przyjmuje tylko odnośniki <a href=... Jak się za to zabrać? proszę, może ktoś mi podpowie? (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) proszę podpowiedzcie coś w tym temacie bo nie mam żadnego punktu zaczepienia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to znaczy wstawianie. Czy chcesz dodać nową aukcję?
|
|
|
![]()
|
|
Co to znaczy wstawianie. Czy chcesz dodać nową aukcję? wstawianie - inaczej mówiąc umieszczenie w treści aukcji (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) jaki jest następny krok przy tworzeniu panelu aukcji allegro? proszę, może ktoś mi podpowie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:38 |