![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie.
Próbowałem pozbyć się htmla ze skryptów php, stąd próba wrzucenia całego htmla w jeden plik i podzielenie tego na kawałki. Problem polega na tym, że wyświetla się sam tekst, tak, jakby nie było żadnego formatowania. Może ktoś ma pomysł, dlaczego? 1.php - http://wklej.org/id/938051/ index.php - http://wklej.org/id/938050/ Użyłem wklej.org, ponieważ jest to moim zdaniej bardziej przejrzyste (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj jakiegoś prostego systemu szablonów bo w tym co zaprezentowałeś to nie dość, że się w końcu pogubisz to jeszcze 40% całego kodu to będą funkcję html'a, wyświetlające '</div>' (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Ja używam takiego systemu szablonów:
Żaden mercedes to nie jest, ale przynajmniej php masz w plikach php, a html w plikach .tpl. Przykład wyświetlania:
I plik.tpl: Ten post edytował Michael2318 26.01.2013, 09:46:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Nie da się zrobić tego jednak jakims innym sposobem? Po prostu klasy to jest dla mnie jeszcze czarna magia, a Twój skrypt wiele mi nie mówi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
spróbuj może z systemem szablonów SMARTY, masa poradników w sieci, może będzie Ci łatwiej zrozumieć...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się zrobić tego jednak jakims innym sposobem? Po prostu klasy to jest dla mnie jeszcze czarna magia, a Twój skrypt wiele mi nie mówi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Jeszcze. Poświęć parę godzin, najwyżej pytaj. Twoja metoda serio jest fatalna. |
|
|
![]()
|
|
Okej, dziękuję, poczytam o tym i postaram się coś na tym zbudować - zapewne znajdzie się znowu w tym dziale w prośbą o pomoc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
A tak tylko z ciekawości, dlaczego ten kod powyżej nie działa? Tak, jakby nie interpretował tego htmla. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod, który CI podałem jest prosty. Po drugie, w tym systemie nie masz nic do edycji (chyba, że ściężkę do plików .tpl) - kopiujesz, wklejasz np. do pliku template.class.php, zapisujesz, includujesz do każdego pliku twojego CMSa i wartości, które mają iść do plików tpl, dodajesz w ten sposób, który przedstawiłem CI powyżej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 09:49 |