|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Napisalem kod
Wszystko prawie dobrze bo nie wiem dlaczego ale $data tez mi sie odswieza a ma sie nie odswezac i nie wiem jak to zrobic zeby $data byla caly czas taka sama od zaladowanai strony do odswiezenia recznego |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć Majcon!
Dzieje się tak, ponieważ użyłeś setInterval, i funkcja uruchamia się co 500ms w przypadku zmiany danych jest to właśnie taki efekt, przy takim zastosowaniu, spróbuj użyć funkcji anonimowej i jej wywołaniu automatycznym po załadowaniu strony, np.
Btw. żeby zatrzymać wywoływanie setInterval(), musi być wywołane clearInterval(), ale w Twoim przykładzie raczej nie będzie miało to zastosowania, lepiej wywołać po prostu jednorazowo funkcję przy ładowaniu strony. Dodatkowo z zmień na samo oraz usuń linie
Pozdrawiam Ten post edytował johnny_b 26.01.2013, 12:23:07 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%)
|
Ech nie zrozumiales mnie chodzi o to ze ma sie odswiezac div o id czas a wnim jest wyswietlony log ktory jest pobierany z bazy i wyswietlany w divie czas tylko przy pobraniu loga zmienna $data tez sie przeladowywuje
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć,
Ok, sorry za nieporozumienie, w takim razie jeżeli teraz domyślam się o co Ci chodzi, to korzystając z JS nie odświeżysz kodu PHP, bo parser tylko wyświetli jedną wartość, musiałbyś w PHP zrobić odświeżanie, tak jak teraz jest to nie zadziała. Aktualnie skrypt ten wyświetla co 500ms, wartość w <?php echo $log; ?> ale tylko plain text utworzony przez php -> czyli bez zmian, tzn funkcja js, działa, ale nie widzisz tego bo wartość jest cały czas taka sama. Pozdrawiam Heh, kurcze chyba na dziś mi starczy, bo przeczytałem ponownie i chyba dalej to nie jest odpowiedź, na Twoje pytanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) przepraszam za zamieszanie Ten post edytował johnny_b 26.01.2013, 18:36:11 |
|
|
|
|
|
|
|
Spoko moze ja troche niezrozumiale napisalem
Wiec tak chodzi oto zeby pobierac loga z czatu ktory jest zapisany w bazie i wyswietlic go na stronie i log zeby byl pobierany od momentu wejscia na strone do terazniejszego czasu czyli musi sie odswizac |
|
|
|
|
|
|
|
To jeżeli chcesz odczytywać cyklicznie dane z bazy to JS nie odświeżysz tego, php to musi robić lub inny backendowy język (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , sam JS w domyślnym ujęciu (klienckiego js) tego nie zrobi
Ten post edytował johnny_b 27.01.2013, 01:06:14 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 05:57 |