![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Posiadam funkcję, która generuje obrazek z wcześniej przyjętych wartości. Niestety przy założeniu, że zdanie jest długie po prostu generuje się obrazek z uciętymi znakami. Jak zrobić przy użyciu wordwrap? tworzenie nowej lini po np. 10 znakach. Funkcja pobiera informacje z ($_CONFIG = array, w której wartości są losowe. Oto funkcja:
Ten post edytował w_emce 24.01.2013, 02:40:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja wordwrap, o której wspomniałeś łamie tylko linię ciągu znaków. Nie wiem czy aby na pewno tego potrzebujesz.
Cytat Jak zrobić przy użyciu wordwrap? tworzenie nowej lini po np. 10 znakach. gdzie $starytekst, to wartość $_CONFIG. No ale przypuszczam, że to wiesz. Musisz doprecyzować pytanie. Ten post edytował kristaps 23.01.2013, 22:05:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, dzięki. Akurat to pomogło w tym przypadku. Teraz zastanawiam się na funkcją @ImageCreateFromPNG
stworzyłem config.php:
I teraz w innym pliku tworzę:
Czy to wystarczy? Czy coś źle kombinuje? Ten post edytował w_emce 24.01.2013, 02:38:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo wiem co chcesz osiągnąć. Dawno nie bawiłem się GD, ale z tego co widzę, losujesz ścieżkę pliku, którą przekazujesz dalej do funkcji. Natomiast z tematu wynika, że chcesz generować obrazek z tekstem. Do tego służy bodajże imagettftext.
E: Napisz dokładnie co chcesz osiągnąć. Co do powyższego skryptu, to nie zobaczysz żadnego wyniku. Musisz zapisać plik, albo wyświetlić: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:36 |