Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> iPad 2, Zakup tabletu
Nakhi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam problem, a mianowicie nie wiem czy opłaca mi się kupić iPada 2 z klawiaturą fizyczną.
Do czego będę go używał?
- Programowanie w PHP na WEBFTP;
- Dodawanie i edytacja rekordów w PHPmyadmin;
- Facebook;
- Youtube;

To chyba wszystko.
Prosił bym o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
skowron-line

-----

Osobiście brał bym coś z androidem. Ipad jednak skupia się wokól sprzętu jednego producenta.
+Quote Post
sowiq

-----

@Nakhi, abstrachując od wyboru konkretnego urządzenia - jeśli zamierzasz na nim programować lub raz na jakiś czas wyedytować coś w PMA, to zdecydowanie polecam zakup fizycznej klawiatury. Pisanie na tej ekranowej jest trochę mało wygodne, a jak dochodzą do tego znaczki typu ${};()=, to będziesz głośno przeklinał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ja ze swojej strony polecam urządzenie z Adroidem na pokładzie - http://pl.asus.com/Tablet/ASUS_Transformer...mer_Pad_TF300T/ Ja używam wersji z modemem LTE (TF300TL) i jestem póki co bardzo zadowolony.
Wielka zaleta to to, że w klawiaturze zamontowana jest dodatkowa bateria. A po podłączeniu naładowanej klawiatury do rozładowanego tableta, rozładowujemy tą pierwszą, ładując "właściwe" urządzenie. Genialne rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wada jest taka, że to dosyć drogi sprzęt.
+Quote Post
everth

-----

@UP
I bezużyteczny -> jeśli chodzi o programowanie rzecz jasna. Transformer tnie strasznie przy intensywnym multitaskingu i bardziej żarłocznych na pamięć apkach. Nie wyobrażam sobie żeby odpalił płynnie jakikolwiek edytor z podpowiadaniem składnii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Co do iPada to nadaje się tylko jako osprzęt dla deweloperki pod iOSa, jeśli nie masz ochoty płacić za jabłko na obudowie to jako zwykły tablet mogę polecić ci właśnie tego Asusa - ma bardzo dobry ekran (matryca IPS i bardzo dobre odwzorowanie kolorów, genialny do oglądania filmów w łóżku) i w miarę nowego Andka 4.1 (4.2 wkrótce)
+Quote Post
Generic

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam. Widzę że panowie uparli się na robocie dodając trochę plotek o IOS. Osobiście nie ma dla mnie tabletu z androidem na którym bym mógł spokojnie pracować. Niech on będzie miał większy dysk, więcej możliwości ale mówię w tej kwestii stanowcze nie ze względu na jego system i układ. Kompletnie nie odnajduje się w tym systemie i myślę że wiele osób również skoro tablety Apple są rozchwytywane. Kiedy miałem do czynienia z tabletem z androidem wszystko było dla mnie w nim nie na miejscu. Nie rozumiem tu wypowiedzi skowrona, przecież android nie zapuszcza się dalej niż do Windowsa. Programując na tablecie jest o wiele trudniej niż na komputerze także tutaj podstawą jest prosty system z prostą i wygodną obsługą co nie można zaprzeczyć że iPady są numerem jeden w tej kwestii. Drugą zaś kwestią jest to jak to będzie działać. Do tej pory pracując na sprzęcie Apple nie znalazłem aplikacji, która by mi się zawiesiła/wieszała czy też wyłączała. Dobór aplikacji do sprzętu przez apple jest bardzo dobrą robotą. Android ma już z tym problemy. Kupując tableta z andoidem musisz wiedzieć że tanie tablety dla twoich wymagań są wykluczone i musi to być droższy sprzęt. W wyborze Apple nie musisz szukać/porównywać bo masz konkretne modele i konkretną kwotę. Tak czy siak kwoty będą zapewne podobne pomiędzy tabletem z androidem i ios. Wybór jednak pozostawiam dla Ciebie. Pozdrawiam.
+Quote Post
grywalny

-----

jedynym zastosowaniem jakiegokolwiek tabletu jest czytanie komiksow (jezeli jestes fanem) i ksiazek (chociaz ksiazki to mozna na komorce) sciagnietych z neta. Do niczego innego sie tablet nie nadaje.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:08