![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuje takiej funkcjonalności jak w temacie. Wiem że jest mouseover ale to działa tylko jak rusza się myszką. Ja oprócz tego potrzebuję że gdy się stanie i jest nad tagiem to dalej wysłane są informację o koordynatach (pomimo że się nie zmieniają). Jest na to jakaś funkcja ? Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz to oprzeć na intervalu. Zajrzyj tutaj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedzi.
Bardziej przejżyście wygląda ten listener. Ale jak tego użyć ? Czy to nie jest po prostu nadpisanie funkcji mousemove ? Bo ja potrzebuje zwracania koordynatów nie tylko jak 'mouse move' (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale jeszcze jak 'mouse stop' i jest nad divem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 7 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć,
tutaj jest dosyć czytelny przykład http://stackoverflow.com/questions/1608498...l-in-javascript
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomocne uwagi i linki.
Ostatecznie skorzystałem po trochu ze wszystkiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poniżej zamieszczam kod który mi pomógł i może komuś też pomoże (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kod <script type="text/javascript"> /* <![CDATA[ */ $(document).ready(function() { var Xcoord; var interval; $('#center').mousemove(function(e){ if (Xcoord == e.pageX) { clearInterval(interval); interval = setInterval(function(){console.log(Xcoord + " move your a.... ss :)");}, 50); } else { Xcoord = e.pageX; console.log(e.pageX + " moving"); } }); }); /* ]]> */ </script> Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 10:04 |