![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam taki mały kontroler do witryny którym zmieniam sobie tylko zawartosc i nie mogę rozgryść jak zrobic aby w przypadku złego wpisania linku wyświetlił mi sie tekst Nie ma takiej strony a nie wysypał się błąd include.
Z góry dzięki. Kod:index.php
przykładowa.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie kilka miesięcy przerwy z php i sporo ważnych rzeczy pozapominałem:D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Myślę, że bezpieczniej sobie zdefiniować jakiś własny wyjątek odpowiedzialny za "klasyczne błędy" z serii 4xx oraz 5xx i mieć blok try-catch "czuwający" w aplikacji za jego złapanie. Potem w dowolnym miejscu mógłbyś sobie nim "rzucić" i miałbyś problem z głowy. Została by Ci tylko ewentualna strona błędów do pokazania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 07:33 |