![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kojarzy ktoś, gdzie znajdują się pliki deps i deps.lock w Symfony 2.1.6?
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma, za to są:
composer.json composer.lock composer.phar -> to można podłączyć pod aplikację czyli instalacja bundli itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm a kojarzysz jak zainstalować w opcji without vendros... bo z tego co jest tu http://symfony.com/doc/current/book/installation.html to nie ma bata , nie idzie.
Coś z tym komposerem jest nie tak bo wywala błędy pod koniec ... ![]() Ten post edytował basso 2.01.2013, 21:44:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, zapewne nie posiadasz dodanych zmiennych środowiskowych.
Musisz zainstalować git, dodać ścieżkę do zmiennych środowiskowych (patrz niżej), u mnie to jest: C:\Program Files\Git\bin Zmienne środowiskowe: Prawym na mój komputer -> Właściwości -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Zmienne środowiskowe -> Z "okna" zmienne środowiskowe wybierasz PATH i edytuj. Na końcu po średniku " ; " dodajesz zmienną, którą podałem, u Ciebie może się różnić tylko w zależności od tego, gdzie zainstalujesz git. EDIT: Na koniec najlepiej zrobić restart. Ten post edytował Szymciosek 2.01.2013, 22:26:23 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, a jeszcze jedno pytanie:
Jak pociągnę wersję Standard czyli już z vendorami, to będę potem mógł sobie coś doinstalować? |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że tak, a nawet wyrzucić coś, co jest niepotrzebne aczkolwiek przy wyrzucaniu musiałbyś się zagłębić w temat i wiedzieć co wyrzucić żeby się nie sypnęła całość.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:08 |