![]() |
![]() |
-Hideki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam wszystkich
mam taki problem. robie sobie poraz pierwszy stronke z wykorzystaniem php (wczesniej tylko html) no i zastanawiam sie jak sie robi pewna rzecz. Mianowicie chodzi mi o nawigacje na stronie. Jak to sie robi ze jak sie klika na jakis link to ta podstrona sie zalacza, ale nie do ramki czy cos tylko to wyglada tak jak by strona byla ladowana od poczatku. Wiecie o co mi chodzi? ze wszystko tak jakby jest ladowane od poczatku. No i jak sie to robi? No bo nie chce na kazdej podstrony robic na bazie index`u - bedzie pozniej klopot ze zmienianiem jakiejs pozycji- no jak by mi przyszlo zmieniac to na 20 podstronach to bym sie zalamal (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Moze mi ktos podpowiedziec...? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim zacznij od przeczytania jakiegoś kursu tam na pewno znajdziesz rozwiązanie.
Ale pomoge ci pisząc: poczytaj o include() oraz require(). Przykład: plik header.php Kod tutaj jest nagłówek oraz banner i inne pierdoły plik footer.php Kod tutaj jest stopka i inne pierdoły Przykład właściwy:
MANUAL (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) ! Ten post edytował mike_mech 16.09.2004, 21:48:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze te pytanie nadaje sie do tego tematu, a mianowicie mam taki problem
chodzi mi o budowe strony w php chce zrobic odnosnik np: index.php?id=main/redakcja i jak to zrobic zeby taki odnosnik dzialal, wiem tyle ze main to katalog, redakcja to pliki ale nie wiem ja zrobic zeby tkai odnosnik dzialal, mam nadzieje ze ktos zrozumial o co mi chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Drogi Stasiu!
Ten temat był wałkowany na tym forum 1287547858795095405489987570875285 razy i nikomu nie chce się go powtarzać. Skorzystaj proszę z wyszukiwareki i jako hasło wpisz np. "zmienne w adresie". Pozdrawiam i życzę miłego szukania. Grzegorz "Shizo" Woźniak |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:27 |