![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z CodeIgniterem, chciałem pozbyć się z adresu index.php i wrzuciłem plik .httacces do głównego katalogu, jednak serwer wypluwa błąd "INTERIAL SERVER ERROR". htaccess wygląda następująco: RewriteEngine on RewriteCond $1 !^([a-zA-z0-9/]) RewriteRule ^(.*)$ index.php [L] RewriteCond $1 !^(index.php|images|robots.txt|system|user_guide) RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L] Edit: korzystam z serwera LinuxPL.com |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw na tak:
RewriteEngine on RewriteCond $1 !^(index\.php|images|robots\.txt|system|user_guide) RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw na tak: RewriteEngine on RewriteCond $1 !^(index\.php|images|robots\.txt|system|user_guide) RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L] Wywal katalog system, nie potrzeba do niego dostępu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw na tak: RewriteEngine on RewriteCond $1 !^(index\.php|images|robots\.txt|system|user_guide) RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L] Niestety nadal: 500 Internal Server Error EDIT: Problem rozwiązany, dzięki doskonałej pomocy technicznej ![]() Problem nie leżał po stronie pliku .htaccess tylko edytra! Używam Eclipse PHP (zawodowego edytora jakby nie patrzeć a pomimo to doklejał znacznik: <FEFF> na początku pliku) albo doklejał to klent FTP fillezilla. Dziekuje za pomoc problemos rozwiązany! Wywal katalog system, nie potrzeba do niego dostępu. szok proszę powiedz czy katalog system jest potrzebny na serwerze? czy można go usunąć? Ten post edytował james8 30.12.2012, 16:40:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, bo tam CI trzyma wszystkie swoje pliki.
Ale możesz go wstawić wyżej niż publi_html i wtedy w index.php zmieniasz ścieżke do katalogu ../system i po sprawie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, bo tam CI trzyma wszystkie swoje pliki. Ale możesz go wstawić wyżej niż publi_html i wtedy w index.php zmieniasz ścieżke do katalogu ../system i po sprawie ![]() Dziękuję za odpowiedź Szok ![]() Mam jeszcze jedno pytanie, chciałem się pozbyć index.php z linku strony, użyłem pliku .httaccess, oraz w pliku config.php usunąłem "index.php"z linijki: $config['index_page'] = ''; Jednak aby wywołać kontroler muszę wpisywać cały adres http://adres_strony/index.php/kontroler Czy wiesz może co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
Bez index.php nie działa? tzn że z plikiem .htaccess nadal jest coś nie tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bez index.php nie działa? tzn że z plikiem .htaccess nadal jest coś nie tak. http://domena/index.php/kontroler działa http://domena/kontroler nie działa (dostaje komunikat: No input file specified.) Mój .htaccess wygląda następująco: RewriteEngine on RewriteCond $1 !^([a-zA-z0-9/]) RewriteRule ^(.*)$ index.php [L] RewriteCond $1 !^(index.php|images|robots.txt|system|user_guide) RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L] A może to wina serwera może coś z mod_rewrite? Problem rozwiązany! ![]() httacsess powinien wyglądać następująco: RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/system.* RewriteRule ^(.*)$ index.php?/$1 [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.+)$ index.php?/$1 [L] Ten post edytował james8 8.01.2013, 21:16:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 10:03 |