![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Od 3 godzin męczę się ze skryptem, który ma polegać na wrzuceniu strony w .html, następnie zmienia nazwę na np. 1 i echo ( twoja strona domena.pl/'.$nazwa++.' ). Mam następujący skrypt :
Wszystko ok, lecz właśnie gdy ktoś wyśle np test.txt, a następna osoba to samo to zamiast zrobić z niej test1.txt, nadpisuje.. Nie mówcie, że nie szukałem, bo znalazlem ten temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=35143 lecz kod zbig13 z postu 5 nic nie daje. Zero reakcji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to kod poglądowy(tzn nie sprawdzony i pewnie ma błędy bo dawno nie zajmowałem się duzym projektem w php, głównie C i JS) ale na takiej zasadzie powinno działać
Ten post edytował daniel1302 23.12.2012, 15:18:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem, stronę zalewa błędami po użyciu tego kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież napisałem, że to kod poglądowy, jest to przykład przystosowany do twojego użycia, jednak nazwy zmiennych i są moje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem, stronę zalewa błędami po użyciu tego kodu. (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif) (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif) (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif) Jakie błędy? |
|
|
![]()
|
|
Notice: Undefined variable: nazwa in C:\xampp\htdocs\generatormotd\test.php on line 2 Notice: Undefined variable: dir in C:\xampp\htdocs\generatormotd\test.php on line 7 Warning: scandir() [function.scandir]: Directory name cannot be empty in C:\xampp\htdocs\generatormotd\test.php on line 7 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\xampp\htdocs\generatormotd\test.php on line 9 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi "notice" napraw i rozwiążesz tym samym wszystkie pozostałe błędy.
No i zdefiniuj $nazwa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2012 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuje zmienić ten fragment:
na:
Też nie sprawdzałem czy działa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ale założenie jest takie, żeby sprawdzał czy istnieje plik o wskazanej nazwie i jeżeli istnieje to zmienia nazwę i znowu sprawdza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 04:23 |