![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od 8:00 męczę się ze znacznikami <title></title>, gdyż: *Znaczniki title są na samej górze strony - wiadomo, pomiędzy <head></head> *Include'owany plik do index.php (w którym jest title) jest na praktycznie samym dole strony I tutaj pada moje pytanie: Jak/co zrobić aby pobrać ten title?.. Wrzucenie znaczników title poza head jest niepoprawne. Szukam w google, np. pod takimi frazami: https://www.google.com/search?hl=pl&q=j...366&bih=643 I zero rezultatów.. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenieś title do innego pliku np. konfiguracyjnego i zaincluduj na początku strony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zawsze odpalaj bootstrap jako plik startowy np. index.php
2. Do niego includuj potrzebne podstrony 3. Domyślny title trzymaj w pliku konfiguracyjnym i zmieniaj jego wartość w includowanych podstronach np.
|
|
|
![]()
|
|
1. Zawsze odpalaj bootstrap jako plik startowy np. index.php 2. Do niego includuj potrzebne podstrony 3. Domyślny title trzymaj w pliku konfiguracyjnym i zmieniaj jego wartość w includowanych podstronach np.
No ale, co jeśli muszę w każdej podstronie wykonać inne zapytanie dające inny wynik? Np.: Kod $query = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM pliki WHERE link='$_GET[v]'")); $tytul = $query['nazwa_pliku']; Bo w podstronach nie chodzi mi o tytuły np.: "Rejestracja", "Pobieranie" itd. tylko konkretne nazwy z różnych tabel, które muszę pobierać przez zapytania, albo np. jak coś nie istnieje to "Plik xx nie istnieje" (co sprawdza się w pliku z daną podstroną) EDIT: Pomyślałem sobie że może przez JS bym ustawił ten tytuł. Czy to zadziała tak jak zwykłe title czy nie? Kod document.title = 'jakis tam tytul'; Tzn. czy np. google zaindeksuje w wyszukiwarce ten tytuł z JS, czy ten orginalny? Ten post edytował Weles 21.12.2012, 11:00:35 |
|
|
![]()
|
|
layout.php
modules/default.php lub inny plik (includowana podstrona)
|
|
|
![]()
|
|
layout.php
modules/default.php lub inny plik (includowana podstrona)
Trochę trudno mi wytłumaczyć dokładnie mój problem.. Chodzi o to że podstrony nie mogą się nazywać tak: ?page=costam tylko każdy ma inny GET, np.: ?v=4f34f w czym 4f34f to identyfikator pliku do pobrania, więc każdego GET'a muszę sprawdzać osobno. Wiem tylko że to: Cytat Pomyślałem sobie że może przez JS bym ustawił ten tytuł. Czy to zadziała tak jak zwykłe title czy nie? Kod document.title = 'jakis tam tytul'; Tzn. czy np. google zaindeksuje w wyszukiwarce ten tytuł z JS, czy ten orginalny? wyeliminowało by mój problem na 100%, tylko czy tak jak pytałem - to zadziała tak jak normalny title? zaindeksuje TEN tytuł z JS google czy ten podstawowy w Head? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat EDIT: Pomyślałem sobie że może przez JS bym ustawił ten tytuł. Czy to zadziała tak jak zwykłe title czy nie? Zadziała, ale pod względem SEO jest strzałem w stopę. Tu idealne by było zrobienie czegoś na styl fetchowania bloków w systemach szablonów, np.: (CakePHP)
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zadziała, ale pod względem SEO jest strzałem w stopę. Tu idealne by było zrobienie czegoś na styl fetchowania bloków w systemach szablonów, np.: (CakePHP)
Do tego zapewne trzeba doinstalować to CakePHP tak? Bo normalnie nie chce zadziałać taki sposób. Jeśli doinstalowanie to odpada ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:25 |