![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poniżej wklejam kawałek kodu (jeden prosty pliczek) z JS-em. Dodaję dynamicznie dane JS-em (buttonami) - dodaje grupę i do niej jedną lub kilka opcji. Chciałbym to, co otrzymam w postaci tablicy (pod koniec pliku oznaczone kodem php) wysłać do mojej bazki, która ma nastepującą strukturę: |====GRUPA====| |------id-----| |----nazwa----| |=============| |====OPCJE====| |------id-----| |--id_grupy---| //FK do GRUPA.ID |----nazwa----| |=============| W jaki sposób moge to zrobić? Nie jestem jakoś super doświadczony w php, więc pytam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie zasady INSERT INTO w php znam, ale tylko w przypadku zwykłych zmiennych. Pomoże ktoś wygrzebać się z tych tablic? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przykładowy wynik tego print_r : Array ( [0] => g1o1 ) Array ( [0] => g2o1 [1] => g2o2 [2] => g2o3 )
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jquery ajax
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ze co?
Mam gotowa tablice w php (kolorowa skladnia), tylko nie wiem jak z niej wyciagnac dane, zeby je wyslac do bazy danych. Nie pomylilem dzialow ... W tej chwili wypisuje foreach-em a chce wkladac do tabeli w bazie w odpowiedniej kolejnosci, czy ktos pomoze? Bede bardzo wdzieczny, zalezy mi na czasie.. Ten post edytował BigZ 17.12.2012, 08:22:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro te dane z tablicy wypisujesz foreachem no to masz defacto to już jako zmienne/wartosci. A te normalnie wkładasz do bazy (piszesz, że umiesz wkładać do bazy)
|
|
|
![]()
|
|
Ogólnie zasady INSERT INTO w php znam, ale tylko w przypadku zwykłych zmiennych. Pomoże ktoś wygrzebać się z tych tablic? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie potrafię operować na tablicach takiego typu, pomoże mi ktoś napisać taki kod? To zapewne tylko kilka linijek .. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Naprawde bardzo mi na tym zależy.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
OK, dzięki CuteOne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) WSZYSTKO DZIALA JAK NALEZY (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował BigZ 17.12.2012, 12:30:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:26 |