![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem: Potrzebuję sprawdzać lokalizację adresu ip przy użyciu perla - dodatek geoip. Z tego co udało mi się znaleźć w internecie, skrypty perl można uruchomić za pomocą "system()", lub "exec()", jednak nie mam pojęcia w jaki sposób pobrać wynik ze skryptu perl. Dokładniej rzecz ujmując, potrzebuję zrobić to co opisuję poniżej: 1. Z poziomu php sprawdzić adres i nazwę hosta. 2. Przesłać ip do skryptu perl i go wykonać. 3. Wynik przesłać do skryptu php i zapisać go w bazie danych. 4. Wyświetlić na stronie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz problem ze złapaniem wyniku skryptu to zapisuj go do pliku i odczytuj w php z pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale przecież http://php.net/manual/en/book.geoip.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedzi.
Odnośnie linku, który podał viking niestety nie da się tego zrobić. To co podałeś to dodatek do apacha, a u moim serwerze nie da się tego dodatku zainstalować. Natomiast jeśli chodzi o zapisywanie do pliku to uważam, że nie jest to najlepszy sposób. Nie znacie może sposobu do urochmienia skryptu perl z poziomu php? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
system,
$var = `komenda` popen exec ... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:52 |