![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z logowaniem w PHP jak wchodzę na stronę z logowaniem wyskakuje mi taki oto błąd:
Notice: Undefined index: akcja in C:\xampp\htdocs\login.php on line 47 Za to gdy daje Zaloguj wyskakują 2 kolejne: Notice: Undefined index: haslo in C:\xampp\htdocs\login.php on line 57 Notice: Undefined index: login in C:\xampp\htdocs\login.php on line 54 Proszę tutaj jest kod: CODE <p><center><form action="login.php?akcja=zaloguj" method="post"> <b>Login:</b> <input type="text" name="login" placeholder="Login" original-title="Tutaj wpisz swoj login!" /><br /> <b>Haslo:</b> <input type="password" name="haslo" placeholder="Haslo" /><br /> <input type="submit" value="Zaloguj" /> </form></center></p> <?php $akcja = $_GET['akcja']; if($akcja =='zaloguj'){ ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; $hasloh = md5('haslo'); ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// if($_GET['login'] != ''){ exit; } if($_GET['haslo'] != ''){ exit; }; } ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// if($akcja == 'zaloguj'){ $sprawdzaniedanych = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM `users` WHERE `username` = '$login' AND `password` = '$hasloh'")); $isbanned = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM `users` WHERE `username` = '$login' AND `password` = '$hasloh' AND `ban` ='1'")); $isreggonlli = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM `users` WHERE `username` = '$login' AND `password` = '$hasloh' AND `isregonline` = '1'")); $komunikaty = ''; ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// $blad1 = '<span style="color: red;">Zostales zbanowany! Powod:'; $blad2 = 'Podane dane sa nieprawidlowe!<br />'; $blod3 = 'Musisz wypelnic wszystkie pola!<br />'; $blad4 = 'Twoje konto nie jest zarejestrowane na naszej stronie.<br />'; ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// if ($isbanned[0] == 1) { $usri1 = "SELECT * FROM users WHERE username='$login'"; $usri2 = mysql_query($usri1); $usri3 = mysql_fetch_array($usri2); $banreson = $usri3['banreason']; $komunikaty .= '<span style="color: red;">Zostales zbanowany, Powod : '.$banreson.'</span><br />'; } if ($sprawdzaniedanych[0] == 0) {$komunikaty .= $blad2;} if (!$login || !$haslo ) {$komunikaty .= $blad3;} if ($isreggonlli[0] == 0) {$komunikaty .= $blad4;} ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// if($komunikaty){ echo '<b>Popraw nastepujace bledy:</b><br />'.$komunikaty.'<br />'; } else { $usri1 = "SELECT * FROM users WHERE username='$login'"; $usri2 = mysql_query($usri1); $usri3 = mysql_fetch_array($usri2); $issadmin = $usri3['admin']; if ($issadmin >= 0) { $_SESSION['admin'] = $issadmin; } else { $_SESSION['admin'] = 0; } $_SESSION['login'] = $login; $_SESSION['haslo'] = $haslo; echo '<span style="color: darkgreen;">Zostales zalogowany jako <b>'.$login.'</b>!</span>'; header("Refresh: 3; URL=index.php"); } } ob_flush(); ?> Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !! I z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ja nie lubię takich typów jak ty kurcze jak nie masz propozycji jak rozwiązać problemy to się nie odzywaj.
Ludzi twojego pokroju zamiast pomóc to dają linki do stron których w większości nie czytali zamiast ruszyć dupsko i samemu sprawdzić. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Notice to nie błąd.
http://www.forumweb.pl/php/bledy-typu-php-...ned-index,54864 Kolega ma racje od odpowiedzi na goglach az się roi wystarczy wstukać Notice: Undefined index: i sprawdzić na 1 stronie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ja nie lubię takich typów jak ty kurcze jak nie masz propozycji jak rozwiązać problemy to się nie odzywaj. Ludzi twojego pokroju zamiast pomóc to dają linki do stron których w większości nie czytali zamiast ruszyć dupsko i samemu sprawdzić. Jak ja nie lubię takich typów jak ty kurcze jak dla nich logiczniejsze najpierw założyć konto na forum, napisać temat niż wpisać błąd w Google i poczytać jak inni ten "wielki", "niespotkany" problem rozwiązali. Potem zamiast na forum poczytać o jakiś ciekawych tematach i problemach to wciąż wałkowane są w kółko podstawowe błędy. Ps. Dałem link do google? Co mam tam przeczytać? "Szukaj w Google" to chyba jedyny tekst - więc nie masz racji - przeczytałem całąą stronę do której podałem link. Ten post edytował markonix 9.12.2012, 19:47:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Panowie wrzućcie na luz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ten komunikat jest następstwem tego, że przy pierwszym wykonaniu skryptu , zmiena $akcja nie została zainicjowana, tzn. nic do niej nie przypisałeś.
Tylko po co deklarujesz ormularz pisząc : , tzn masz metodę : a w akcji masz :
Zrób w ten sposób : A to szkielet pliku "login.php"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 04:40 |