![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam takie cos:
kazde ogloszenie to nowy div o szerokosci 1000px i nieustalonej wysokosci (zalezy od dlugosci desciption). Teraz chcialbym aby po kliknieciu diva przenosilo mnie do szczegolowego opisu newsa (pelen description, mozliwosc komentowania itd). jak to zrobic? myslalem nad:
ale to mi robi tak, ze tekst w divie jest klikalny a nie cały div. Jak zrobic zeby caly div byl linkiem? Robienie klasy linka o okreslonych wymiarach nie zda egzamnu bo nie znam wysokosci wiec prosze o inne propozycje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
vifus w twoim poście zagnieżdżają się dwa linki w sobie!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Fakt, nie zauważyłem..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wolałbym nie robic tego w JS. Narazie zastosowalem rozwiazanei kolegi ale wole to rozwiazac w CSS. Sposob vifusa nie dziala ktos ma jeszcze jakies pomysly? Nie wierze ze nie da sie tego elegenako rozwiazac w css...
Ten post edytował michat34 9.12.2012, 22:56:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj linkowi w tym divie display:block, a divowi odpowiedni rozmiar. Ale musisz się pozbyć podlinkowania w miejscu gdzie wyświetlasz autora, bo masz link zagnieżdżony w linku.
|
|
|
![]()
|
|
Ale autor posta napisał że wielkość jest nieznajoma więc nie da.
|
|
|
![]()
|
|
tak wysokosci nie znam. no nie wierze ze w wersji 3 css'a nie ma dobrego sposobu na takie cos...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod .news {width: 1000px; } a {display: block;} Kod {section name=i loop=$news} <a href="index.php?news_id={$news[i].news_id}"> <div class="news"> {$news[i].title} ({$news[i].add_timestamp})<br> {$news[i].description|truncate:200:"..."}<br> Dodany przez <a href="index.php?action=2&user_id={$news[i].author_id}">{$news[i].login}</a> ({$news[i].replies} odpowiedzi) </div> </a> {/section} To po prostu działa przynajmniej teraz u mnie na localu i chromie Tylko popraw tego baboka z <a>cośtam<a>autor</a>cośtam</a> na <a>cośtam</a><a>autor</a>cośtam |
|
|
![]()
|
|
Thurinon w Twoim sposobie zagnieżdżają się dwa linki.
Sprawdziłem i u mnie działa
Ten post edytował Adis92 10.12.2012, 23:05:35 |
|
|
![]()
|
|
Adi wiem, że zostawiłem zagnieżdżony, i napisałem o tym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mimo to działa, a że miałem zły humor to nie wysilałem się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . JA po prostu poszedł bym na łatwiznę i nie linkował bym autora.
Twój sposób jest bardzo sprytny - gdybym mógł kliknął bym "Pomógł" ;-] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z-index działa też dla position: relative, używanie tutaj position absolute dla wszystkich elementów nie jest dobrym wyjściem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:36 |