![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dlaczego po podaniu złych parametrów półączenia nie zwaraca błędu?? (tak wiem, jest @ przed zapytaniem, próbuje stworzyć obsługę błędów)
Kod <?php
class Database{ private $connection; /**************************/ /* Konstruktor klasy */ /**************************/ function __construct($host, $user, $pass, $name){ if(@!$this->connection = new mysqli($host, $user, $pass, $name)){ throw new Exception("Nie udało się połączyć z sewerem ".$this->connection->error, $this->connection->errno); } } } $host="localhosts"; $user="test"; $pass="test1"; $name="test"; $connection = new Database($host, $user, $pass, $name); ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa!?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
I ludzie.. po co używacie @? Ehh.. Nie ważne.. Ten post edytował zielu001 8.12.2012, 22:53:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie to jak ma mi te błędy wyświetlić? sam nie wiem. Jest tak jak było. Myślałem że "throw new Exception" służy do czytelnego wyświetlania blędów, a zapytanie się małpuje @.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Walka z funkcjami mysql_* nie da Ci żadnego skilla.
Zdolni progamiści napisali całą masę biblitek które od funkcji mysql_* odgradzają cię kilkoma warstwami abstrakcji. Np. Codeigniter->activeRecords: http://ellislab.com/codeigniter/user-guide...ive_record.html Polecam zacząć korzystać zamiast marnować czas na pielęgnowanie słabego kodu. Przynajmniej czegoś się nauczysz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:10 |