![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przyznam ze jestem troche zielony jesli chodzi o JS, wiec chcialbym spytac czy jest mozliwe napisanie skryptu , do ktorego wkleimy link (jego dane sa o ile dobrze widze zapisane w php, ale sa wszystkie te, ktore chce zczytac, sa one wyswietlone w zrodle), a skrypt zczyta dane z konkretnej linijki zrodla strony, do ktorej to link wkleilismy. Troszke namieszane, ale mam nadzieje ze ktos skuma o co chodzi i da mi jakas nadzieje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialem...
Jeżeli masz namyśli zczytywanie wierszy - które wcześniej chciałbyś przypisać jakieś zmiennej w javascript to może być to problematyczne. Niestey javascript nie zczytuje wartości zmiennych jak php, czyli nie mozesz przypisac zmiennej wartosci zlozonej z kilku wierszy np:
Ale js zna cos takiego jak "\n" wiec na sile mozna w php zamiast nowy-wiersz/enter zamienić na "\n" a potem funkcja split stworzyc tablice, czyli
Ten post edytował s1518 7.12.2012, 23:01:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak, jesli mialby on zczytywac dane zawsze z tych samych linijek, powiedzmy od 500 do 520, w ktorych (zawartych jest kilknascie informacji wymienionych po przecinku zawsze nazywanych w ten sam sposob, do wyboru) sa dwie mozliwosci:
pozycja: aktywna pozycja: nieaktywna Jesli pozycja jest aktywna skrypt zczytuje dane polaczone zawsze z tym samym wyrazeniem, czyli np "nazwa_pozycji: jakasnazwa": Mialo by to wygladac mniej wiecej tak: skrypt sprawdza w linijce 500 czy pozycja jest aktywna jesli jest aktywna to wypisuje na ekranie dane ktore w tej linijce sie znajduja przechodzi do nastepnej linijki jesli nie jest aktywna to przechodzi dalej bez wypisywania danych. Mialem kiedys programowanie i troszke o html ale nigdy z tego mocny nie bylem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jakby ktos mial chwile by czyms nakierowac mnie na dotarcie do celu bylbym wdzieczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:24 |