![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z rozczytaniem kodu - nie wiem co to moze byc i co sie uruchamia kiedy wcisnę ten przycisk:
if (formValidate()) document.f1.submit() -> na pewno jais skrypt tylko nie wiem gdzie tego szukac. sorry za trywialne pytanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt JS, sprawdza za pomocą funkcji formValidate() zapewne czy formularz jest dobrze wypełniony, jeśli tak to submituje formularz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadza sie - ale jak submituje - co wykonuje - co odpala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpala funkcję JS - formValidate(), nie wiem gdzie masz jej definicję, szukaj w dołączonych skryptach w nagłówku strony lub w kodzie.
Submituje form o nazwie f1. Więcej na ten temat nie da się powiedzieć. |
|
|
![]()
|
|
a widzisz - dzieki - fajnie - widze to (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
tylko że co to jest DOCUMENT w document.f1.submit() f1 - to nazwa formularza a nie moge jeszcze dojsc do tego - co to jest DOCUMENT. mam jeszcze cos takiego w kodzie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jq(document).ready(function(){ var link = jq("#link"); link.val(...); To są podstawy jQuery. Zapoznaj się z nimi a nie latasz z takimi rzeczami po forum zas unescape() to standardowa funkcja js. Również dostępna bez problemu w google. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:58 |