![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chciałbym wymienić całą gałąź 'michal':
i to działa w 100% problem pojawia się gdy chce wymienić tylko dalszą gałąź: czyli tylko dane opisu 'michal.opis':
zamiast zmodyfikować michal.opis tworzy mi nowa gałąź ->"undefined":{wzrost:100,waga:100}. Jeżeli zrobię tak:(prześle key jako STRING):
tworzy mi nowa gałąź: ->"name.opis":{wzrost:100,waga:100}. Coś jest nie tak z przesłaniem zmiennej 'key', nie wiem jak to poprawić. Problem tkwi w mojej niewiedzy na temat drzew JSON, nie potrafię go rozwiązać. Jak zmodyfikować funkcje update żeby móc zmieniać dalsze gałęzie ? ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Dla potomnych. Rozwiązałem swój problem. Funkcja dalej jest niedoskonała, ale pozwala modyfikować o 1 gałąź dalej. Jedynym rozwiązaniem jest dodanie pętli for() z -> key.length żeby sprawdzić ile index'ów jeszcze mamy. Czego nie chce robić (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif)
Ten post edytował tadeurz 3.12.2012, 12:47:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:23 |