![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz, w nim 10 inputów takich jak ten:
<input class="obnizanie" id="mini10" type="file" name="mini1" /> <input class="obnizanie" id="mini10" type="file" name="mini2" /> ... <input class="obnizanie" id="mini10" type="file" name="mini10" /> i później chce te pliki zapisać do katalogu: $pozycja - pobieram ostatni element z bazy i dodaje do niego 1; for($i=1; $i<=10; $i++) { if($_FILES['mini'.$i]['type'] == 'image/jpeg' || $_FILES['mini'.$i]['type'] == 'image/png' || $_FILES['mini'.$i]['type'] == 'image/jpg' || $_FILES['mini'.$i]['type'] == 'image/gif') { move_uploaded_file($_FILES['mini'.$i]['tmp_name'],"galeria_aktualnosci/mini_".$i."_".$pozycja.".png"); } } I teraz najlepsze. Na lokalhoscie wszystkie 10 zdjec (o ile tyle wybiore) zapisuję się. A na serwerze tylko 5 pierwszych. O co tu chodzi? Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj tutaj, btw nie możesz zapisać wszystkie inputy o name "mini[]" a w php odczytać to jak tablicę?
Ten post edytował Monter08 26.11.2012, 19:35:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie mogłem tak zrobić, ale ten mój plik jest ogrony, i musialbym to w kilkunastu miejscach zmieniac. przejrzalem ustawienia swoje serwera wg. tych z Twojego linku:
serwer na domeny.pl: file_uploads On upload_max_filesize 32M max_input_time 60 memory_limit 256M max_execution_time 30 post_max_size 50M a na lokalu mam i działa: file_uploads On upload_max_filesize 2M max_input_time 60 memory_limit 128M max_execution_time 30 post_max_size 8M więc to chyba nie jest wina ustawienia pliku php.ini przyznam też, że żadko korzystam z plików .htaccess i nawet nie wiem co tam wpisać. Jak jeszcze możesz mi pomóc? Ten post edytował zazdrosny17 26.11.2012, 20:17:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:23 |