![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mój problem jest następujący - mam kawałek kodu, który odblokowuje lub blokuje element input i zmienia wartość innego elementu input. Przy pierwszym wywołaniu funkcji wszystko jest ok - pierwszy input się odblokowuje, a drugi zmienia wartość, natomiast po kolejnym wywołaniu funkcji nic się nie dzieje. Konsola nie wywala żadnego błędu... Gapię się i gapię w to i nie wiem co jest nie tak, pewnie jakaś pierdoła. Może ktoś rzuci na to świeżym okiem i znajdzie błąd.
Kod:
Będę wdzięczny za pomoc, bo nie mogę ruszyć dalej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zamiast się gapić i gapić to zrób proste
alert(check); a wszystko stanie się jasne.... Od gapienia się żaden skrypt się jeszcze nie naprawił... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały czas ma wartość 1, czyli za kolejnym kliknięciem powinien wykonać się kod zawarty w else {} a tak się nie dzieje i nie wiem dlaczego...
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie... cały czas ma tę samą wartość, bo to
var check - jest zmienna lokalna.... wywal to a daj poprostu: check = 0; i po sprawie A, i jeszcze ten bez sensowny warunek if (typeof check != 1) ma byc poprostu: if (check != 1) AAAA, tylko te check = 0; ma być poza funkcją a nie w niej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dobra, działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Super, a na przyszłość oprócz gapienia się to też coś rób (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Głupie alert() a potrafi coś zdziałać...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:38 |