![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak zrobić przekierowanie 301 w .htaccess podstron starych do nowych? Np. www.mojastrona.pl/dzialki/budowa.html na www.mojastrona.pl/budowa.html oraz przekierowanie z www.mojastrona.pl/teskt.html na www.mojastrona.pl/tekst2.html Czy Google uznaje przekierowanie podstron w HTML np. kod: Czy musi być koniecznie w .htaccess 301? Dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zapomnij o http-equivalent gdyż kluczowy jest nagłówek 301 Moved Permanently. Najłatwiej jest to zrobić dzięki dyrektywie Redirect
Jeżeli nazbierało ci się tych stron. Użyj mod_rewrite i wyrażeń regularnych.
Pomyśl o dodaniu w sekcji head link rel="canonical"
Ten post edytował rocktech.pl 22.11.2012, 08:47:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LKJ....A czy 301 jest konieczne? Dobrze to przemyśl...G. nie lubi tego typu przekierowań co widać z każdą poprawką algorytmu.
Napisz może dlaczego chcesz zrobić 301...postaramy się doradzić(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę utworzyć przekierowanie 301 bo zmieniłem nazwy plików lub przeniosłem niektóre podstrony z jednego katalogo do drugiego katalogu całkowicie innego.
W panele google pokazuje mi błędy, że te podstrony nie istnieją już więc chcę zrobić przekierowanie 301, aby podać Google nowy adres tych zmienionych podstron. Strona oparta tylko na HTML + CSS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 22:51 |