|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam problem z działaniem skryptu, nie ogarniam pewnej rzeczy. Zaznaczam ze dopiero się uczę wiec proszę o dużo wyrozumiałości. Działanie tego skryptu polega na tym że "user" tworzy pytania, zaznacza prawidłowe odpowiedzi, następnie wyświetlają się te pytania i odpowiedzi do zaznaczenia, na samym końcu są liczone punkty. Wygląda to mniej więcej tak:
Index:
plik form:
Problem polega na tym iż nie wiem dlaczego echo $true1; "na górze" pokazuje dobrą wartość natomiast to poniżej złą. Chodzi mi o sytuacje gdy nie wybierze się żadnej odpowiedzi. Chciałbym aby ktoś mi wyjaśnił z kąd ta różnica i gdzie tkwi błąd, byłbym bardzo wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował nospor 21.11.2012, 18:31:26
Powód edycji: [nospor]: poprawiam BBCODE poraz kolejny i ostatni...
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
1) Używaj proszę bbcode PHP a nie CODE...
2) Nie koloruj ty lepiej żadnych kodów, bo jak sam widzisz nic to nie daje, a po prostu pisz obok komentarz, np:
Będzie o niebo czytleniejsze Zaś co do błędu to masz taki o to kod: $true1=!0 a powinno być: $true1!=0 Twój zły kod przypisuje wartość dla $true zamiast ją porównywać, dlatego też czerwony $true1 ma złą wartość To samo zresztą masz ze zmienna $true2 $true2=!0 edit: poprawiłem ci bbcode na PHP a ty spowrotem zrobiłeś z tego CODE.... kurka, po co? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wielkie dzięki, te literówki wykończą człowieka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) sorki za to bbcode, ale też w tym samym momencie pewnie edytowałem posta co ty zmieniałeś. Nie udało się to na kolorowo zaznaczyć wiec go edytowałem. Jeszcze raz wielkie dzięki, Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat ale też w tym samym momencie pewnie edytowałem posta co ty zmieniałeś. Jakbyś przy edycji, poprawił też bbcode na które prosiłem, wpadki by nie było (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ok, to na koniec jeszcze jedna uwaga: Gdy ktoś rozwiąże Twój problem, kliknij przycisk POMOGŁ. Informuje to innych użytkowników, że problem jest rozwiązany i nie muszą zaglądać do tematu. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 04:00 |