![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwna sprawa jak łączę się z moją stronką IE 5 to jest bez problemowo a jak IE6 to znikają kolory menu górnego i bocznego. Tak jakby nie łapał pliku *.css. Całą stronę robiłem w notatniku, więc, mogłem gdzieś się pomylić - ma ktoś jakiś pomysł ?
Adres www.nasz.olsztyn.com Ten post edytował Kamis 10.09.2004, 10:54:30 -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Całą stronę robiłem w notatniku, więc, mogłem gdzieś się pomylić oj, kamis. a tak sie upierales ze notatnik jest najlepszy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo na razie jest
![]() -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Pod MOzillą coś też kiepskawo wygląda.
Nie masz czasem błedu w CSSie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Być może... ale dziwne bo pod IE5 chodzi bezbłędnie... kod do css Plik css'a
-------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bosz, jaki bajzel
nie dość, że to wszystko jest brzydko napisane... eh, n/c ![]() http://jigsaw.w3.org/css-validator/validat...yn.com/styl.css Cytat <-- sms --> co to jest? ![]() jesli cos komentujesz to zrob to tak : /* komenatarz */ a w html to sie robi tak <!-- komentarz --> Ten post edytował sf 10.09.2004, 16:10:18 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że będem jest też, że walnąłem
to: <LINK rel="stylesheet" href="styl.css" type="text/css"> <script language=javascript src="menu.js"> <script language=JavaScript>var x=0; var y=0</SCRIPT> w sekcji HEAD. Co Wy na to? -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kamis @ 2004-09-13 11:10:40) <script language=javascript src="menu.js"> No wlasnie co to jest? Skrypt w skrypcie?<script language=JavaScript>var x=0; var y=0</SCRIPT> </SCRIPT> W ten sposob sie dolacza zewnetrzny skrypt. Kod <script language="JavaScript" src="menu.js" type="text/javascript"></script> A kolory w menu sa takie ze nie widze co tam pisze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie wygląda nawet, nawet, ale nie wiem czy tak jak powinno.
Natomiast Validator HTML był bezwzględny i wyświetlił wszystkie 96 błędów w kodzie. Z validacją CSS było już nieco lepiej... Mam dwa pytania do autora: słyszałeś kiedyś o XHMTL? Myśle, że powienien cię zainteresować. Co to za avantar? -------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]() ![]()
|
|
@yavaho
Cytat A kolory w menu sa takie ze nie widze co tam pisze. przeczytaj temat i pierwszy mój post... przecie o to chodzi, że coś tam się rąbie ![]() ![]() XHMTL? Bawilem się DHTML, ale nie zachwycił mnie... wogóle jakoś znikł ze sceny html'owej. Jeśli hodzi o avantar to jest dosyć oryginalny (nieprawdaż)? Validator HTML czepia się do wszystkiego... nawet jak ktoś w obrazkach nie zastosował alt... no, ale poprawię co się da... a co sądzicie o flashu? -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat XHMTL? Bawilem się DHTML, ale nie zachwycił mnie... wogóle jakoś znikł ze sceny html'owej. Xhtml nie ma nic do dhtml-a... Naprawde, zainteresuj się tym... Cytat Jeśli hodzi o avantar to jest dosyć oryginalny (nieprawdaż)? Avatar, jeśli już. I taki oryginalny to on nie jest. Cytat Validator HTML czepia się do wszystkiego... nawet jak ktoś w obrazkach nie zastosował alt... no, ale poprawię co się da... a co sądzicie o flashu? I dobrze, że się czepia. Czepia się tak jak ja się właśnie czepiam. Alt przy obrazkach powinien być - pomyśl co zobaczy osoba która wejdzie na stronę przez przeglądarkę tekstową, lub gdy ma wyłączoną grafikę na stronach... A o flashu sądzę tyle, że w notatniku go nie napiszesz. Polecam jakiś sensowny edytor. Pisanie w notatniku wcale nie jest takie pr0 jak Ci się wydaje... -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
XHMTL - poszukam coś o tym.... On jest podobny, czy to jest odpowiednik XML'a czy coś w tym stylu? Istnieje jakaś stronka/angielska lub polska/ opisująca standard XHTML'a?
Ten post edytował Kamis 13.09.2004, 13:38:47 -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten validator jest chory! U mnie bledow tego typu wywala setkami.
Cytat Line 37, column 114: cannot generate system identifier for general entity "mL"
...class="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr><t Line 37, column 114: general entity "mL" not defined and no default entity ...class="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr><t Line 37, column 116: reference to entity "mL" for which no system identifier could be generated ...ass="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr><td Line 37, column 113: entity was defined here ... class="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr>< -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yavaho @ 2004-09-13 14:22:56) Ten validator jest chory! U mnie bledow tego typu wywala setkami. Cytat Line 37, column 114: cannot generate system identifier for general entity "mL" ...class="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr><t Line 37, column 114: general entity "mL" not defined and no default entity ...class="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr><t Line 37, column 116: reference to entity "mL" for which no system identifier could be generated ...ass="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr><td Line 37, column 113: entity was defined here ... class="link_mL" href="index.php?mG=1&mL=1"> Aktualności </a></td></tr><tr>< Jeśli używasz XHTML to wiedz, że nie wolno w kodzie umieszczać znaków & i trzeba je zastąpić &. Dotyczy to również linków. -------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś zmieniałeś? bo u mnie się nic nie wyświetla poza białą kreską na niebieskim tle...
![]() popraw kod w styl.css bo on część (całość) kaszani (to, że wogóle nie ma zastosowania zdefiniowanego wyglądu poszczególnych elementów) albo napisz od nowa... testując co jakiś czas... a kod strony to sam napisałeś, czy skądś skopiowałeć ctrl+c ctr+v? ![]() -------------------- www.mpps.pl
park maszynowy: apache 2.2.22 | php 5.4.0 | MySQL 5.0.10 | phpMyAdmin 3.5.0 | notepad ++ | pilsner urquell |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:09 |