![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I problemów z jquery ciag dalszy.. ale może w końcu sie naucze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Dodaje sobie uploadify
i mam dołożone pole I teraz ktoś mi powie dlaczego to (linijka 9) : 'plik' : $("#pliki").val(), ani 'plik' : document.getElementById("#pliki") nie działa ? i wysypuje cały skrypt.. Może mi ktoś podpowiedzieć jak tu sie dostać do wartości tego pola ? Ten post edytował Mayka 14.11.2012, 12:18:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat wysypuje cały skrypt Oprócz jQuery naucz się też opisywać problem.... co znaczy "wysypuje"? pojawiają się jakieś błędy js? Jakieś inne błędy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oprócz jQuery naucz się też opisywać problem.... co znaczy "wysypuje"? pojawiają się jakieś błędy js? Jakieś inne błędy? Wysypuje, tzn skrypt sie nie ładuje jakoś poprawnie.. Nie ma przycisku "dograj".. tylko zwykłe systemowe "przeglądaj" Ten post edytował Mayka 14.11.2012, 12:25:58 |
|
|
![]()
|
|
1) A co na to konsola błędów? Jakieś błędy się pojawiają w konsoli?
2) A jak wywalisz tę linijkę z plikami to przycisk się pojawia? |
|
|
![]()
|
|
Ad1 ) błąd.. hmm wyskakuje cos takiego.. "TypeError: c[a] is null /uploadify/jquery.uploadify.js Line 72"
Ad2) jak zrobie nawet plik: 'costam costam' to parametr jest przekazywany chodzi, tylko chciałbym tu wartość tego pola.. |
|
|
![]()
|
|
$("#pliki").val() zwraca ci null lub nic. A moze to być spowodowane tym, że w momencie gdy wykonujesz ten kod, to pola PLIKI jeszcze poprostu nie ma. Kiedy to pole PLIKI generujesz?
Poza tym zauważ, że kod inicjalizacji uploadify generujesz na początku i również na początku pobierasz zawartosc pola PLIKI. I nawet jeśli to pole istnieje, to raczej na początku nie posiada wartosci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
no pole pliki jest 'dogenerowywane' do każdego pliku który jest wrzucany na serwer, myślałem że to niema znaczenia ze ono jest puste na początku, ma wysyłać sie razem z plikiem poprostu jako dodatkowy parametr..
dobra nospor jak zwykle mnie naprowadziłeś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) jest funkcja :
Tylko teraz czemu nie pobiera wartości pola ? Ten post edytował Mayka 14.11.2012, 12:44:49 |
|
|
![]()
|
|
Uploadify ma dokumentację, która raczej dość jasno wyjaśnia jak masz przekazywać dane dynamiczne
http://www.uploadify.com/documentation/uploadify/formdata/ Cytat If you plan on setting these values dynamically, this should be done using the ‘settings’ method in the onUploadStart event. |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem tą opcje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) chodziło mi o to jakim parametrem teraz to pobrać ale $("#pliki").val() działa znakomicie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jeszcze raz dzieki za pomoc, po raz kolejny (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) edit: No znalazłem przez przypadek w sumie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ale jeszcze raz dzieki wielkie za pomoc. To mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie (Was (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak przekopiować wartość jednego pola do wszystkich tych opisanych "pliki"
Mam sobie tą nazwe i co teraz z nią ? jak ją umieścić we wszystkich polach które sie pojawią z plikami ? Ten post edytował Mayka 14.11.2012, 12:55:25 |
|
|
![]()
|
|
Dla pól PLIKI nadawaj klase PLIKI a następnie:
Kod //....
var nazwa = $("#nazwa_glowna").val(); $('.PLIKI').val(nazwa); //.... |
|
|
![]()
|
|
Pięknie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) O to chodziło
To po raz kolejny dzieki No i kolejny problem.. Jak nakłonić uploadify żeby przesyłało parametr plik ale dla każdego pliku wysyłanego ? Bo teraz parametr przyjmuje wartość pierwszego opisu a jak bym chciał zeby to był parametr dla każdego pliku.. da się tak ? |
|
|
![]()
|
|
Nadałeś opisom to samo ID, wiec zwraca ci pierwszy z brzegu.
Musisz dobierać się do pola z opisem, który odpowiada plikowi |
|
|
![]()
|
|
Dodałem jakiś id generowany przez uploadify i faktycznie pomogło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:57 |