![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronkę która zaraz po uruchomieniu musi sie wyswietlac w zadanej wielkosci:
<script language="JavaScript1.2"> self.resizeTo(917,720) </script> Czy da sie zablokowac w tym oknie możliwość "resize"? Wiem ze istnieje skladnia stosowana w oknach pop-up: window.open("popup/dom.html",'JavaScript','toolbar=no,menubar=no,location=no, personalbar=no,scrollbars=no,directories=no,status=no,resizable=no, width=450,height=300') Ale czy da sie to zrobic rowniez dla okna macierzystego? Próbowalem np konstrukcji: self.resizable=false; Ale nic z tego nie wychodzi. Byc moze jest to prostsze niz sadze... ale i tak bede wdzieczny za podpowiedź... Z góry dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie... Tak jak myślałem nie było to trudne...
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jeszcze tylko pozostaje pytanie czy takie przekierowanie nie bedzie wpływało źle na indeksowanie w wyszukiwarkach. Ale to chyba mało prawdopodobne. Ten post edytował Kerad 10.09.2004, 15:46:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
1. Bardzo nielubię, jeśłi strona robi coś z "MOIM" oknem, w szczególności jeśli robi to bez mojego oficjalnego pozwolenia (dlatego używam mozilli)
2. Przekierowanie napisane w js może mieć bardzo zły wpłym na jakośc indexoweania strony. W pewnych przypadkach może je całkowićie uniemożliwić niktórym wyszukiwarkom. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:07 |