![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam zrobiony plan w corelu w pliku cdr. W tym planie na jednej z warstw są prostokąty,a na drugiej numeracja. Numeracja ta odpowiada danym z bazy danych. Numer sektoru, rzędu i miejsca - odzielone przecinkami - w MySQL są to osobne rekordy. Czy da się to jakoś połączyć z php? Nie wiem czy może wyeksportować to do flasha i przerobić to tak żeby po kliknięciu na dany numer miejsca przenosiło do danych pobieranych z bazy za pomocą php? Czy jest może jakieś łatwiejsze rozwiązanie tej integracji? Za wszelkie podpowiedzi rozwiązania problemu z góry dziękuję!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Numer miejsca odpowiada id danego rekordu w bazie danych? Rozumiem, że chcesz zrobić pokaz czy miejsce jest wolne czy zajęte na dane widowisko... ?
____________________________________ przychodzą mi dwa rozwiązania do głowy i to nie koniecznie eleganckie: 1) przyporządkować danemu obszarowi rysunku aktywność (za pomocą css i js, tak jak to się robi w mapach... przykład do pobrania i podglądu // http://winstonwolf.pl/clickable-maps/polska.html 2) stworzyć diva o określonym rozmiarze (taki jak rysunek), wrzucić jako tło sektory a potem na tym divie i tle zarazem stworzyć tabelę... jako rysunki dodać np. numer miejsca a po kliknięciu na pozycje tabeli(rynunek, napis) pobierze informacje (od razu lub wywoła przy ponownym wywolaniu strony). Można jeszcze dla estetyki pobawić się w warstwy : position:fixed; z-index:100; filter:alpha(opacity=88); opacity: 0.88; -moz-opacity:0.88; Ten post edytował punoljoe 1.11.2012, 22:50:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w bazie mam strukture | sektor | rzad | miejsce | w osobnych rekordach. A dane w corela np 1,1,1 (na jednej warstwie jako jeden tekst) w php bym musiał odpowiednie im zmienne przypisać i je pobrać za pomocą SELECTA z mysql. I wtedy miały by się wyświetlić wszystkie dane odnośnie jakiegość konkretnego miejsca. Problemem jest to że nie wiem jak to ze sobą połączyć php z tym plikiem cdr.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
odp. w edit powyższego posta
|
|
|
![]()
|
|
Hmm dla kilkunastu rekordów to by nie był problem ale dla kilku tysięcy to już nie będzie tak hop:(
|
|
|
![]()
|
|
niestety... jakieś inne pomysły?
|
|
|
![]()
|
|
Witam, podbijam temat, może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? dodam tylko że ten plan miejsc jest dość obszerny około 10 000 miejsc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:23 |