![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam ponownie,
niestety nie moge sobie poradzić z jednym przypadkiem: test.html - formualrz
test.php
stworzyłem dwie zmienne $tak $nie chce aby wyswietlanie wyniku nei byla jedna osoba ale np.: zaznaczam w formualrzu: TADEK postać wyświetlania wyniku ma postać: [ ] Jan [X] Tadek [ ] Romek temat wałkuje już od pewnego czasu ale mam za mało wiedzy żeby to samemu napisać, może ktoś mógłby mi pomoc i podać przykład ? Ten post edytował shaolin33 30.10.2012, 13:33:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, w option brakuje value:
Po drugie, pole typu select nie wysyła wszystkich wartości, a tylko te JEDNĄ wybraną przez użytkownika. Także, jeśli chcesz mieć całą listę imion, to albo wczytuj to z bazy, albo z jakiejś tablicy. Np.
Teraz by osiągnąć to o czym pisałeś w pliku test.php:
i to w zasadzie cała filozofia. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, w option brakuje value: Po drugie, pole typu select nie wysyła wszystkich wartości, a tylko te JEDNĄ wybraną przez użytkownika. Także, jeśli chcesz mieć całą listę imion, to albo wczytuj to z bazy, albo z jakiejś tablicy. Np.
Teraz by osiągnąć to o czym pisałeś w pliku test.php:
i to w zasadzie cała filozofia. ta tablice mam utworzyć w osobnym pliku ![]() czy w sql ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablica ma być i w formularzu i w pliku, do którego formularz odsyła. Tylko, że formularz musi mieć rozszerzenie .php. Plik formularz.php:
Plik test.php:
To już Twój wybór czy tablica będzie pobierana z bazy danych czy na stałe wpisana w kod. Ten post edytował b4rt3kk 30.10.2012, 15:36:57 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Tablica ma być i w formularzu i w pliku, do którego formularz odsyła. Tylko, że formularz musi mieć rozszerzenie .php. Plik formularz.php:
Plik test.php:
To już Twój wybór czy tablica będzie pobierana z bazy danych czy na stałe wpisana w kod. ok, zapisałem zamiast test.html formularz_test.php ale dziwnie bo w treści nie zamyka się ten kod php tabeli od tego momentu tak jak by bylo zle cos: php?> <br> Wysyłać<form action="..."> <input type="radio" name="radio" value="na adres e-mail" />na adres e-mail <input type="radio" name="radio" value="na adres korespondencyjny" />na adres korespondencyjny <input type="radio" name="radio" value="do odbioru" />do odbioru </form> <br> <input type="submit" value="Zapisz" /> </form> <br> <br> </body> i jak daje w formualrzu zapisz to wyskakuje eror: Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE in /home/shaolin33/domains/shaolin33.mypage.pl/public_html/formularz_test.php on line 28 |
|
|
![]()
|
|
Bo to nie jest zamknięcie php:
tylko to:
i tutaj zapomniałem o apostrofie: ale takie niuanse to przecież sam mógłbyś wyłapać. Ten post edytował b4rt3kk 30.10.2012, 16:36:03 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:41 |