![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam ponownie,
wydaje mi się że ten temat już widziałem na tym forum ale teraz sie nie moge do tego dogrzebać mam ankiete w ktorej sa 4 warianty do wybory i przy właściwym wariancie wstawie sie krzyzyk w kwadracik chce aby to robil formularz a potem wyswietlal w tekscie ankiety poprawnie zaznaczony wariant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.fotoszok.pl/upload/1eb1e2ba.jpg) moze ma ktos jakis pomysl ja tak na szybko wymyslilem zeby zrobic dwa obrazki ktore po wybraniu w formularzu poprawnej opcji beda sie własciwie wyswietlac 1 obrazek - sam kwadrat 2 obrazek kwadrat z krzyżykiem:) macie inny pomysl, zalezy mi na prostocie i łatwym kodzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro zależy ci na prostocie to czemu poprostu nie użyjesz checkbox/radio?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale w checkboxie bedzie ptaszek zamiast X (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
zgadza się ? |
|
|
![]()
|
|
Tak. Chyba że skorzystasz z libów js które potrafią zmieniać wygląd checkboxów.
No ale sam napisałeś ze chcesz mieć prosto. Zdecyduj się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
jednak wystarczą mi proste pola:)
znowu coś poszło nie tak:) zastanawiam się czemu moge oba zaznaczyć (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Zapraszam cię znowu do podstaw HTML. Tym razem poczytaj o radio.
@shaolin33 naprawdę, bez podstawowej wiedzy ani rusz. A forum naprawdę nie służy do wyjaśniania jak zrobić by radio można było tylko jedno zaznaczyć. Jest to podstawowa wiedza dostępna za darmo i w języku polskim. Pewne rzeczy musisz poprostu doczytać sam. edit: z racji, że użytkownik już ogarnął problem by mógł dalej kontynuować temat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
lekcja odrobiona:)
chciałbym aby teraz przy zaznaczeniu opcji pojawiało sie obok pole txt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lekcja odrobiona:) chciałbym aby teraz przy zaznaczeniu opcji pojawiało sie obok pole txt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To już w tym celu musisz zaangażować Javascript. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejna lektura: podstawy javascript - framework jQuery, wróć jak odrobisz lekcje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a jak robilem wybor z listy i po wyborze pojawialo sie pole txt to nie musialem angazowac Javascript, No jak to nie .... przecież to co ci podałem wtedy to był właśnie javascript. Skąd pomysł że było inaczej?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:08 |