![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje zrobić prosty newsletter z masową wysyłką maili - skrypt musi być optymalny i trwać możlwiie jak najkrócej. Dowiedziałęm się o "beanstalkd" - szybka kolejka wiadomości. Jednak z tego co znalazłem w internecie ni w ząb nie rozumiem jak to ma pomóc w wysyłce maili. Miał ktoś może z tym do czynienia ? -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie miałem z tym do czynienia ale, czy Ty masz zamiar to zrobić z poziomu PHP?
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę użyć do tego symfony2
-------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zapisz sobie wszystkich użytkowników w bazie danych a potem za pomocą pętli wysyłaj do nich wiadomości.
Najlepiej po napisaniu newsa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To może zapisz sobie wszystkich użytkowników w bazie danych a potem za pomocą pętli wysyłaj do nich wiadomości. Najlepiej po napisaniu newsa ![]() Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale administratorzy serwerów nakładają ograniczenia na ilość wysyłanych maili w ciągu godziny/dnia/doby/tygodnia także przy 1000 użytkowników byłaby niezła sieczka ![]() Chyba, że SMTP, to inna sprawa lecz nieco bardziej skomplikowana niż proste mail. Ten post edytował modern-web 21.10.2012, 22:45:15 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cron.
Ewentualnie zrob sobie skrypt ktory bedzie je rozsylal porcjami. Np masz 1000 uzytkownikow wyslij do pierwszy 100 zapisz sobie gdzie doszedles z wysylaniem i nastepnym razem wyslij nastepne 100 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Wpierw niech dowie się jaki jest limit , potem można zacząć działać.
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:35 |