![]() |
![]() |
-Karol22- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam takie pytanko odnośnie programowania w php. Chciałbym zrobić stronę - jak najprostszą która była by tak jakby czatem ( pole tekstowe, pole do wprowadzania wiadomości i nicku, i przycisk) i ostatnia linia na czacie aby była zapisywana w pliku .txt . Trudno coś takiego zrobić? i czy w ogóle jest możliwe w php.
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co masz na mysli to wg mnie shoutbox
http://forum.xup.pl/viewtopic.php?t=1707 może pomoże choc to gotowiec |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, zwykły shoutbox/chat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jednak odradzam korzystanie z plików, gdyż przy dużej ilości wpisów Twój system może się zwyczajnie zapchać - baza danyh będzie jednak bardziej racjonalnym wyborem.
|
|
|
-karol22- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dokładnie chodzi mi o coś takiego jak shoutbox ale w jak najbardziej okrojonej wersji. Programuję w C program do zdalnej administracji i kontroli nad systemem. Używałem już do tego celu gadugadu, irc, a teraz chciałbym to zrobić po prostu ze strony internetowej. Może znajdzie się ktoś chętny pomóc zrobić coś takiego, w zamian oferuje darmową wersję mojego softu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na forum wszyscy możemy pomóc bezinteresownie - na zasadzie "wskazania odpowiedniej drogi", a co za tym idzie na gotowca nie masz co liczyć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeśli pragniesz mieć to zrobione przez kogoś innego zapraszam do działu "Giełda ofert", tam za niewielką przysługę ktoś Ci to zrobi. Nie będę to ja bo nie mam czasu i mogę zaoferować jedynie swoje konsultacje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:58 |