![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Poszukuję kodu dzięki któremu będę mógł zaznaczać określony obszar zdjęcia a następnie wyciąć go za pomocą PHP. Znalazłem skrypt spełniający moje potrzeby na stronie http://odyniec.net/projects/imgareaselect/examples.html, niestety nie wiem jak połączyć funkcję zaznaczania określonej wielkości z funkcją odczytywania współrzędnych za pomocą formularza metodą POST
Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
No przeciez sam wkleiles kod, ktory to robi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Zmien typ inputa z hidden na text i zobacz , ze w momencie jak skonczysz zaznaczac pojawia ci sie w inputach wartosci. w "onSelectEnd" mozesz ten formularz wyslac, albo mozesz wyslac go recznie. Chyba ze nie rozumiem o co ci chodzi Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fragment:
odpowiedzialny jest za zaznaczanie 'stałego' kwadracika na zdjęciu którego wielkości nie można zmienić, tylko jego położenie, chodzi mi o to aby była możliwość wyciągnięcia z niego danych jak z kodu:
Tutaj można zaznaczyć dowolnych rozmiarów obszar a chciał bym aby ten obszar był z góry narzucony i tak jak pisałem można było zmieniać jedynie jego położenie - np. muszę wyciąć ze zdjęcia twarz która jest w dolnym prawym rogu ale wycięty obszar musi mieć wymiary 200x150px |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zobacz tutaj http://odyniec.net/projects/imgareaselect/usage.html Sprobuj uzyc zamiast "onSelectEnd" jeden z nastepujacych EventHandlerow ( co za slowotworstwo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) onInit, onSelectStart, onSelectChange, albo uzyj metody "getSelection" Jezeli nic z nie zadziala musialbys rozkminic sam plugin i dodac swoj Handler. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 17:21 |