![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem, otoz musze wyczyscic pewna tabele z wpisow (chodzi o sonde ktora zlicza ilosc glosow z danego ip i uniemozliwia dalsze glosowanie) co tydzien. I mysle jak to najlepiej rozwiazac. Jak narazie mam pomysl aby utworzyc skrypt (powloki? ..nie jestem pewien czy sie to tak anzywa) w php i wstawic go do crona i chyba takie cos spelnialo swoja funkcje lecz nie mam pewnosci czy strona czasem nei zostanie przenioeiona na jakis serwer windowsowy i takie rozwiazanie by odpadalo. Czy ktos ma jakas koncepcje jakby to wykonac jedynei za pomoca instrukcji w kodzie strony ?
Za wszystkie rady z gory dziekuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
zapisujesz gdzieś datę ostatniego czyszczenia, a następnie, przy każdym uruchomieniu skrypt sprawdza, czy minęło już 7 dni od ostatniego czyszczenia.
Jeśli tak, uruchamiamy je. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
dodac do crona na serverze linuxowy wywolanie skryptu php na innym serverze
lub wpisac do index.php funkcje ktora bedzie wywolywac czyszczenie tabeli raz na tydzien (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:20 |