![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam zaczałem uzywac HARMONOGRAMU ZADAN w windows 7 zeby odpalac skrypt co minute. i gdy zaczne go odpalac to phpmhyadmin wywala mi:
Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly. co moge zrobic zeby temu zapobiec? przed chwila tak miałem i pomogła reinstalacja przelgadarki. ale wiecznie nie bede mogl jej reinstalowac wiec szukam jakiegos stałego dobrego rozwiazania. co zrobic? zaczac uzywac jakiegos innego CRONa czy moze z tym da sie cos zrobic? Ten post edytował michat34 4.10.2012, 14:19:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A na czystym profilu przeglądarki to samo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
niestety tak. tak wiec znacie jakiegos crona ktory działałby rowniez po wyłaczeniu komputera. dałoby sie go zainstalowac na serwerze czy cos takiego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na jakich uprawnieniach startuje zadanie harmonogramu zadań?
|
|
|
![]()
|
|
Uruchom tylko wtedy, gdy uzytkownik jest zalogowany + Uruchom z najwyższymi uprawieniami
uzytkownik to michat-VAIO/michat czyli moje konto które zalozyłem przy instalowaniu windowsa. mam uprawnienia administratora. moze to jakos pomoze: jak widac kilka minut co minute odswiezał strone a potem zaczał juz miec jakies problemy, jedna minute ominal, potem znowu a potem juz nic nie robił a phpadmin wyrzucał errora (IMG:http://oi50.tinypic.com/35hmtew.jpg) Ten post edytował michat34 4.10.2012, 17:09:03 |
|
|
![]()
|
|
A co w ogóle wywołujesz?
|
|
|
![]()
|
|
ustawiłem ze co minute wchodzi na strone ktora wysyła jedno zapytanie do bazy dodajace rekord z czasem wywowałania. tylko tyle
|
|
|
![]()
|
|
A wywołujesz skrypt, polecenie powłoki, inny program?
|
|
|
![]()
|
|
ustawiłem uruchomienie programu Mozilla Firefox z parameterem www.(mojastrona)/skrypt.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety tak. tak wiec znacie jakiegos crona ktory działałby rowniez po wyłaczeniu komputera. dałoby sie go zainstalowac na serwerze czy cos takiego?
Projekty domów Katowice http://katowice-projekty.pl/projekty-z-dachem-czterospadowym.html Pozdrawiam witam zaczałem uzywac HARMONOGRAMU ZADAN w windows 7 zeby odpalac skrypt co minute. i gdy zaczne go odpalac to phpmhyadmin wywala mi: Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly. co moge zrobic zeby temu zapobiec? przed chwila tak miałem i pomogła reinstalacja przelgadarki. ale wiecznie nie bede mogl jej reinstalowac wiec szukam jakiegos stałego dobrego rozwiazania. co zrobic? zaczac uzywac jakiegos innego CRONa czy moze z tym da sie cos zrobic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:08 |